Ekonomi
  • 2.7.2009 09:12

BAKAN ÇAĞLAYAN, NEDEN ''DELİ OLMAYA RAZIYIM'' DEDİ?

İSTANBUL - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ''Türkiye'yi uçuracak, layık olduğu yerlere getirecek şeyleri yapmak için belki biraz deli olmak gerekiyorsa, ben de sizinle beraber deli olmaya razıyım, deli olmaya hazırım'' dedi.
Çağlayan, Kumaş Tasarım Yarışması'nın ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her imkana ve birçok avantaja sahip olduğunu belirterek, artık bu avantajları kullanma vaktinin geldiğini ifade etti.
Tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin geçmişte birçok başarıya imza attığını vurgulayan Çağlayan, ''Ancak bu başarılar babadan kalma yöntemlerleydi. Bu sektör, başarılarına yine devam ediyor, ancak büyük Atatürk'ün bizim için koyduğu 'Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine getirmek' için hedefimiz, 2023'te Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına getirmek, 500 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalamak ve en az 20 adet dünya markası yaratmak'' şeklinde konuştu.
Çağlayan, katıldığı ''İstanbul Moda Günleri'' programını hatırlatarak, ''Orada tasarımcı Bahar Korçan dedi ki; 'Aslında bizim yaptığımız bu işler, delilik' Ben de kendisine, 'Hiç merak etme, bana deliler lazım' dedim. Türkiye'nin böyle delilere ihtiyacı var. Çünkü Türkiye'yi uçuracak, layık olduğu yerlere getirecek şeyleri yapmak için belki biraz deli olmak gerekiyorsa, ben de sizinle beraber deli olmaya razıyım, deli olmaya hazırım''dedi.
Açıklanan ihracat rakamlarına da değinen Çağlayan, rakamların, Türkiye'de son aylarda küresel krizin yaratmış olduğu etkinin yavaş yavaş kırıldığını, özellikle ilk 3 aydaki kötü günlerden geriye dönüşün başladığını gösterdiğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:32

İLGİLİ HABERLER