Gündem
  • 15.10.2020 13:01

Bakan Çavuşoğlu: 'Ermenistan'ın bu eylemleri savaş suçudur'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Ermenistan işgal altında olmayan Azerbaycan topraklarına da saldırıyor. Ermenistan’ın bu eylemleri savaş suçudur. Bu durum karşısında Azerbaycan’ın kendi topraklarını ve halkını korumasından daha meşru bir durum olabilir mi? Maalesef bazı aktörler Azerbaycan’ın mağduriyetine sessiz kalıyor, zalim ile mağduru aynı kefeye koyuyor. Bu konudaki BM Güvenlik Konseyi ve AGİT kararlarını görmezden geliyorlar” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi 2020-2021 akademik yılı açılış programına video konferans yöntemiyle katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin haklı mücadelesinde Azerbaycan'ın yanında durmaya devam edeceğini söyledi. Çavuşoğlu, çevrenin itilaflar ve potansiyel çatışmalar ile dolu olduğuna dikkat çekerek, “Bölgemizde zafiyet içinde, yönetilemez ve saldırgan devletler var. Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik son dönemde yeniden artırdığı saldırganlığı bize bu gerçeği bir kez daha gösterdi. Azerbaycan'ın topraklarının yüzde 20'si neredeyse 30 yıldır Ermenistan işgali altında. Ermenistan işgal altında olmayan Azerbaycan topraklarına da saldırıyor. Ermenistan'ın bu eylemleri savaş suçudur. Bu durum karşısında Azerbaycan'ın kendi topraklarını ve halkını korumasından daha meşru bir durum olabilir mi? Maalesef bazı aktörler Azerbaycan'ın mağduriyetine sessiz kalıyor, zalim ile mağduru aynı kefeye koyuyor. Bu konudaki BM Güvenlik Konseyi ve AGİT kararlarını görmezden geliyorlar. Kardeş ülkeler olarak Azerbaycan ile dayanışma sergilememiz büyük önem taşıyor. Türkiye olarak haklı mücadelesinde can Azerbaycan'ın her zaman yanında durduk, durmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, konuşmasında öğrencilere FETÖ terör örgütünün genç beyinleri zehirleyen faaliyetlerine karşı uyanık olmaları konusunda da uyarıda bulundu.

İlker Turak

Güncellenme Tarihi : 15.10.2020 13:02

İLGİLİ HABERLER