Ekonomi
  • 12.5.2013 00:57

Bakan Çelik: 6 yılda 5 milyon kişiye iş bulduk

     Çelik, Şanlıurfa temasları kapsamında 2. Organize Sanayi Bölgesindeki bir fabrikanın açılış töreninde yaptığı konuşmada, bankada bekleyen paranın bir başkasına faydaya dönüştüğünde fayda sağlayabileceğini kaydetti.
     Şanlıurfa'nın daha çok gelişip yatırım alacağını ifade eden Çelik, şunları söyledi:
     "Türkiye, dünyada en çok istihdamı gerçekleştiren ülkedir. Son 6 yılda 5 milyon vatandaşımız istihdam edildi. İşçiler, işlerini kaybederken bizim ülkemizde çok şükür bu ve benzeri tesislerde iş ve ekmek sahibi olmaya devam ediyor. Bu dayanışmanın devamını bekliyoruz. Bu birlik ve beraberliğin artmasında büyük fayda var. Son zamanlarda bölgenin imajını bozan hususlar da ortadan kalkıyor artık. Yani terör ve benzeri hadiseler ortadan kalkıp güven hakim olunca inşallah ben inanıyorum ki Şanlıurfa daha çok gelişecek ve yatırım alacak. Olacak dedik çok şükür Allah bugünleri gösterdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."
     Çelik, daha sonra aynı bölgede yeni faaliyete başlayan bir tekstil fabrikasını gezip, işçilerle sohbet etti.
    
     -Reyhanlı'daki patlamalar
    

     Bakan Çelik, bir otelde onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.
     Yemek öncesinde bir gazetecinin, "Reyhanlı'daki patlamalarda hayatını kaybedenler için 'Sigorta primi ödenecek mi-' sorusu üzerine Çelik, devletin güçlü ve kuvvetli olduğunu, bu ve benzeri kayıpları her zaman telafi edeceğini, bu yönüyle bir sorun bulunmadığını söyledi.
     Çelik, "Kaybedilen canların ne uğurda olduğu, kimlerin ve hangi karanlık ellerin bunu gerçekleştirdiği son derece önemli. Bunların aydınlatılmasından sonra işin maddi boyutu değerlendirilir" diye konuştu.
     Bakan Çelik'in programlarına Vali Celalettin Güvenç, AK Parti milletvekilleri Abdülkerim Gök, Mahmut Kaçar ve Halil Özcan da eşlik etti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Ömer Fansa
     Yayıncı: Erdem Gültekin

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:25

İLGİLİ HABERLER