Ekonomi
  • 28.4.2013 18:59

Bakan Çelik: Sorunlar göz yumularak halledilemez...

Milliyet Gazetesi yöneticileri ile yazarlarının katıldığı toplantıda Şanlıurfa ve bölgenin coğrafi yapısını ve geçmişte yaşanan olumsuzlukları anlatan Bakan Çelik, sorunların göz yumularak halledilmediğini ifade etti. Göz yumulan sorunların çözülemeyeceğini anlatan Bakan Faruk Çelik, "Tüm bu yaşanan olaylardan sonra bir gözlerimizi kapatmakla, kulakları tıkamakla, ağzımızı bantlamakla sorunların çözülemeyeceğini bilmek durumundayız. Sorunlar büyüdü öfke yumağına dönüştü ve devlet yıllarca terör konusunda buzdağının görünen kısmı ile ilgilendi, meşgul oldu.Terörün panzehiri demokrasi, hoşgörü ve kardeşliktir" dedi.

Sorunun güvenlik çerçevesinde çözülemeyeceğinin devlet tarafından algılandığına vurgu yapan Bakan Çelik şöyle konuştu:

"Bu iş artık güvenlik meselesi değil. Herkes bir şey anladı bu süreçte. Terör örgütü de ne yaparsa yapsın bu ülkeden bir tek çakıl taşı koparma şansının olmadığını anladı. O da biliyor ve yeni süreç. kardeşlik harcının yeniden karıştırılma sürecidir. Milletin inancı ile problemli bir Ankara, milletin değer yargıları ile problemli bir Ankara yaklaşımı var mı? Bu da var. Bu ve benzer uygulamalarla terörün değirmenine su kamplarına da militan yetiştiren bir yapı ne yazık ki geçmişteki yanlışlıkların oluşturduğu bir vaka, bir gerçektir. Demokrasi, insan hakları özgürlük gibi evrensel kavramları da değiştirmek durumundayız. Bana göre demokrasi, sana göre demokrasi değil. Bana göre haklar, sana göre haklar değil; hepimize göre hakların günümüz dünyasında, Türkiye'sinde bu evrensel adımların mutlaka geliştirilmesi gerekiyor."

Bakan Çelik buradaki toplantının ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan isim değişikliği törenine katıldı. Bakan Çelik, Memur-Sen kurucularından Mehmet Akif İnan'ın isminin verildiği hastanenin üzeri kırmızı bezle kapatılan tabelasının açılışını İnan ailesinin fertleriyle birlikte yaptı.

Buradaki tören sırasında Bakan Çelik'in yanına gelen 3 çocuk annesi Emine Bülten gözyaşı dökerek hasta eşi Mehmet Bülten'e yardımcı olunmasını istedi.Emine Bülten'i dinleyen Bakan Çelik yanında bulunanlara gerekli yardımın yapılması talimatını verdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:49

İLGİLİ HABERLER