Gündem
  • 8.1.2014 02:06

Bakan Çelik turizimcilerle buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2014 yılına turizm alanında hızlı başladı. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in ilk kabulü Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) heyeti oldu. Bir saati aşkın süren toplantıda ilk olarak 2013 yılı turizm değerlendirmesi yapıldı. 2013 yılı kazanımlarının tek tek ele alındığı toplantıya 2014 planlamasıyla devam edildi. Bakan Çelik, 2014 yılı turizm sezonunun 2013’e göre daha iyi geçmesi ve bu alanda tüm rekorların kırılması konusunda Bakanlık olarak her türlü desteğin verileceğini söyledi. Sektör içi eğitimin hizmet kalitesine olan etkisine dikkati çeken Bakan Çelik, yeni dönemde Antalya, Bodrum, Çeşme, Kaş, Kapadokya gibi önemli destinasyonlarda turizmin geliştirilmesi için özel stratejilerin uygulanmasını istedi. Bakan Çelik, "Turizmin gelişmesini siyasi türbülansların dışında tutmak gerekir. Turizm aynı zamanda insani diplomasidir. Turizm kültürel diplomasiye katkı sağlayan, siyasi diplomasiyi kolaylaştıran bir alandır. Bu nedenle turizmin ekonomiyle ilişkisi kadar, bu diğer alanlarla ilişkisinden de Türkiye daha çok faydalanmalıdır" dedi.
Toplantıda ele alınan konulardan birisi de “e-rezervasyon” oldu. Turizmde tanıtım stratejisinde sosyal medyanın önemine değinen Bakan Çelik, sosyal mecraların daha etkin kullanılmasının ve bu alandaki standartların yükseltilmesini istedi.
TÜRSAB heyeti de 2014 yılında sektörün çok daha profesyonel çalışacağını belirterek her alanda standartların üst seviyede tutulacağı sözünü verdi. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:40

İLGİLİ HABERLER