Gündem
  • 31.8.2011 14:45

BAKAN ÇELİK: VATANDAŞLARIMIZ DUYARLI OLMALI

ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''Türkiye gerçekten her gün güzel şeylerin olduğu bir ülkedir. İşte dün izlediniz 30 Ağustos'ta Başkomutan, milletin seçtiği, milletin seçtiklerinin seçtiği Cumhurbaşkanımız tarafından 30 Ağustos törenlerinde kabuller gerçekleştirildi'' dedi.
Çelik, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleriyle Şanlıurfa Belediyesi eski Nikah Salonunun bahçesinde, partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı.
Burada bir konuşma yapan Çelik, ''11 ayın Sultanı Ramazan''ın geride kaldığını, bu ayda aslında merhamet, rahmet ve şefkatin gün yüzüne çıkması gerektiğini, ancak Ramazan ayında açlık, yoksulluk fakirlikler, terör, şehitler ve savaşların da konuşulduğunu anımsattı.
İçinde bulunulan ağustos ayında 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramının aynı tarihlere denk geldiğine işaret eden Bakan Çelik, AK Parti'nin de bu ayda kurulduğunu söyledi.
Ayrıca 14 Ağustos 2001 tarihinin bunalan, iflasın eşiğine gelen Türkiye'nin yeni bir ümidi olarak kurulan AK Parti'nin kuruluş yıl dönümü olduğunu ifade eden Çelik, geçtiğimiz günlerde 10. kuruluş yıl dönümü kutlanan AK Parti'nin çok zor şartlarda Türkiye'yi devraldığını söyledi.

-Yeni anayasa çalışmaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yeni anayasa çalışmalarına da değinerek, Meclis'in 1 Ekim 2011 tarihinde açılacağını ve faaliyetine başlayacağını belirtti. Çelik, ''Yeni anayasa çalışmalarıyla inşallah toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak, milletin anayasası diyebileceğimiz bir anayasa ile sürece başlıyoruz'' diye konuştu.
Bu dönemde yeni anayasa konusunda konusunda gerekli iradenin TBMM'de oluşacağına inandığını vurgulayan Çelik, ''Ben şahsen inanıyorum. İnşallah bu anayasayla birlikte komple sistemimiz yeniden gözden geçirilecek ve millet iktidarı, milletin ülkeyi yönetme, öteden beri arzusu olan millet iradesine dayalı bir yönetim anlayışı, anayasanın da yenilenmesiyle kendisini bulmuş olacak temennisinde bulunuyorum'' diye konuştu.

-Terörle mücadele

Faruk Çelik, son 1 ayda Şanlıurfa'ya iki şehidin geldiğini, terör olaylarından bütün milletin, Edirne'den Kars'a, Şanlıurfa'dan İzmir'e kadar bütün vatandaşların muzdarip olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:
''Dün Bursa'daydım. Van'dan gelen bir kardeşimizin, bir ailenin çocuğu, Kürt orijinli olan bir kardeşimizi toprağa verdik. Orada yakılan ağıtları, mezardan çıkaramadığımız kız kardeşini ve annesini hiç kimse herhalde görmek istemezdi. Yine aynı şekilde arife günü Şanlıurfa'da da bir kardeşimizi toprağa verdik. Bir şehit kardeşimizi daha göğüslemek durumuyla karşı karşıya kaldık. Konya'da yine bir kardeşimizi daha milletimiz bağrına bastı. Bunların biri Türkmen, biri Kürt, biri Arap. Bakınız terörün milliyeti falan yok. Saldırılar devam ediyor. Kimdir ölen, öldürülen kimdir? Bunlar karma karışık duruma gelmiş durumda. Onun için bu milletin birliği bütünlüğü esastır.
Birlik ve bütünlük konusunda milletin özünde olan bu mayayı bozmaya çalışanlara karşı Güneydoğu'dan sesleniyoruz, Şanlıurfa'mızdan, Peygamberler Şehri'nden sesleniyoruz. Vatandaşlarımızın bu mesele konusunda çok duyarlı olması gerekiyor. Vatandaşımızın birliği, bütünlüğü, dirliği son derece önem arz ediyor. Terörün ne yapmak istediği belli, şiddetin ne yapmak istediği belli, vatandaşlarımızın talepleri belli. Yapılması gereken birçok hizmet var. Çözülmesi gereken birçok sorun var. Biz bunları çözmeye, bu iradeyi ortaya koymuşken bunların gerçekleşmemesi konusunda ortaya konan çabalara karşı hep beraber ortak bir iradenin ortaya konması gerekiyor. Aksi takdirde milletimizin, bu şanlı milletin gelecek yarışında dünya devletleri arasında yer alması, güçlü olarak yer alması söz konusu olamaz. Birbirimizin paçasından çekmeye hakkımız yok. Tam tersine birbirimizi yüceltecek bir yaklaşım içerisinde, kardeşlik hukukunu geliştirecek şekilde bir çabanın, bir gayretin, bir dayanışmanın içerisinde olmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum.''

-30 Ağustos kabulleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, geçmiş yıllarda yönetimlerin, yöneticilerin kusurlarından kaynaklanan, eksikliklerinden kaynaklanan sıkıntılar olabileceğini, ama bugün iktidar olarak millete karşı, vatandaşa karşı, onun bireysel hakları, hukukuyla ilgili titizlik gösterdiklerini söyledi.
Bireyi, vatandaşı bu kadar yücelttikleri bir ortamda bu gelişmelere gölge düşürecek tüm davranışlardan herkesin sakınmasını isteyen Çelik, ''Türkiye gerçekten her gün güzel şeylerin olduğu bir ülkedir. İşte dün izlediniz 30 Ağustos'ta Başkomutan, milletin seçtiği, milletin seçtiklerinin seçtiği Cumhurbaşkanımız tarafından 30 Ağustos törenlerinde kabuller gerçekleştirildi. Biz illerdeydik, illerde bakan arkadaşlarımız aynı pozisyondaydı. Yani Türkiye'de demokratikleşme, özgürlük alanları bu derece gelişmişken, bu kadar güzellikler olurken Türkiye'yi yasa boğacak, önünü karartacak çabalara karşı da ortak bir iradenin geliştirilmesinde büyük yarar var'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:25

İLGİLİ HABERLER