Gündem
  • 29.7.2009 00:00

BAKAN DEMİR'DEN HEYELAN UYARISI!..

GİRESUN - Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Karadeniz'de son dönemdeki yağışlar nedeniyle toprağın suya doyduğunu belirterek, "Bundan sonra tekrar yüksek oranda yağış almamız durumunda, heyelan tehlikesine karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmalarında fayda var" dedi.


Bakan Demir, Giresun Valisi Mustafa Yaman'ı makamında ziyaret ederek, dün kentte etkili olan sel sonrası yapılan çalışmalar hakkında bildi aldı. Ziyaret sonrası Valilik Kriz Toplantı salonunda basın açıklaması yapan Demir, "Bugün tüm yerel yöneticilerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlarımızın hayatının normale dönmesi için büyük çaba gösterdi. Bizim hedefimiz, özellikle afete maruz kalmayacak yapılar temin etmek. Ama tabi afet sonrası da yaraları en kısa sürede sarmak" diye konuştu.


Afetin kontrol edilemediğine işaret eden Demir, şöyle devam etti:

"Özellikle su, kendi yoluna engel gördüğü her şeyi bozan ve yıkan bir yapıya sahip. Umut ediyoruz, bundan sonra böyle afetlere maruz kalmayız. Ama muhtemel afetlere göre de bundan sonra hayatımızı devam ettirmek zorundayız. Toprak ile insanların bağını çok uyumlu bir şekilde kurmak zorundayız."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER