Gündem
  • 11.10.2005 19:20

BAKAN EKER'DEN AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNE KUŞ GRİBİ BRİFİNGİ...

SAFURE CANTÜRK
ANKARA (İHA) - Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, kuş gribi ile ilgili mecliste vekilleri bilgilendirerek usulüne göre pişirilmiş tavukları gönül rahatlığı ile yiyebileceklerini söyledi. Bakan Eker ayrıca, hastalıkla ilgili kesin bir sonuca varmak için İngiltere'de bir laboratuara numune gönderdiklerini bildirdi.


Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, TBMM'de AK Parti milletvekillerine, geçen hafta sonu Balıkesir'in Manyas ilçesinde ortaya çıkan kuş gribi salgını ile ilgili brifing verdi. "Veteriner denetiminden geçen kümes hayvanlarını yemekte bir sakınca görmüyorum" diyen Bakan Eker, hastalığın erken önlem alınması nedeniyle lokal kaldığını ve başka bir bölgeye sıçramadığını ifade etti. Eker, "Biz bakanlık olarak hastalığın yayılma ve Türkiye'ye sıçrama riskini bir ay önce haber altık ve gereken önlemleri zamanında yerine getirdik. Bu nedenle hastalık dar alanda görüldü" diye konuştu. Hastalıkla ilgili kesin bir sonuca varmak ve ayrıntılarını ortaya çıkarmak için İngiltere'de bir laboratuara incelenmek üzere numune gönderdiklerini de belirten Bakan Eker, endişe edilecek bir durumun olmadığını kaydetti.


Malatya Milletvekili Münir Erkal'ın, 'Sayın Bakan tavuk eti yenilir mi yenilmez mi?' yönündeki çıkışına Bakan Eker, "Ben usulüne uygun pişirilmiş tavukları gönül rahatlığı ile yiyorum, siz de gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz" diye cevap verdi. Dünyada bugüne kadar 25 ülkede 110 kişide bu hastalığın görüldüğünü ve bunlardan 65'inin hayatını kaybettiğini anlatan Bakan Eker, tavuk pişirilince mikropların öldüğünü dolayısıyla çiğ tavuk yenmediği sürece bir sorunun olmadığını vurguladı. Bunun üzerine, Aksaray Milletvekili Ramazan Toprak ise 'Hatır için çiğ tavuk yenir atasözü boşa mı çıktı Sayın Bakanım" diye espri yapması hem vekilleri hem de Bakan Eker'i güldürdü.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:55

İLGİLİ HABERLER