Medya
  • 11.1.2015 23:06

Bakan Elvan'dan ünlü medya patronuna tepki

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "AK Parti olarak, Türkiye olarak teröre karşı nasıl dimdik durmuşsak, tüm Avrupa da tüm dünya da teröre karşı dimdik ayakta durmalı. Şimdi bu ülkeler bizi çok daha iyi anlıyorlar diye düşünüyorum" dedi.ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "AK Parti olarak, Türkiye olarak teröre karşı nasıl dimdik durmuşsak, tüm Avrupa da tüm dünya da teröre karşı dimdik ayakta durmalı. Şimdi bu ülkeler bizi çok daha iyi anlıyorlar diye düşünüyorum" dedi.

AK Parti Isparta İl Başkanlığı'nın 5'inci olağan genel kurul toplantısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun katılımıyla yapıldı. Işıkkent Spor Salonu'nda gerçekleşen kongrede, Ak Parti'ye katılan Isparta'nın mahalli sanatçısı Halil Başkal mini konser verdi. Sonrasında Ayşenur Bahçekapılı ve Süleyman Soylu, Başkal'a parti rozeti taktı.

BAKAN EKER'DEN YENİ ANAYASA VURGUSU

Kongrede konuşan Bakan Mehdi Eker, AK Parti ile birlikte Türkiye'nin birçok sorununu çözdüğünü söyledi. En önemli konulardan birinin de Türkiye'nin demokratik ve sivil bir anayasaya kavuşması olduğunu aktaran Bakan Eker, "2015 Haziranı'nda milletten alacağımız destekle yeni sivil demokratik anayasa yapacak ve milletimizin bundan sonraki süreçte daha demokratik, daha sivil bir rejimle yönetilmesini sağlayacak. Onun için Haziran seçimleri çok önemli" dedi.

'2015'İ HAMLE YILI İLAN EDİYORUZ'

Bakan Eker'in ardından kürsüye çıkan Bakan Veysel Eroğlu ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra sonuçlarına baktığı ilk vilayetin Isparta olduğunu aktardı. Haziranda yapılacak milletvekilliği seçiminin Türkiye için çok önemli olduğuna işaret eden Bakan Eroğlu, "Isparta'da 4-0 yapmanın sözünü veriyor musunuz? Çünkü Isparta'ya bu yakışır. Hükümetimiz döneminde Isparta'ya büyük yatırımlar yapıldı. 2015 yılında Isparta'da fırtına gibi eseceğiz. Türkiye açısından 2015'i hamle yılı ilan ediyoruz" diye konuştu.

'BUNLARI LANETLE KINIYORUZ'

Bakan Lütfi Elvan da kongredeki konuşmasında şöyle dedi:

"Bizim medeniyetimiz öyle bir medeniyet ki merkezinde insan vardır. Bizim için en öncelikli konu insandır. Medeniyetimizdeki birçok sözden bir tanesi 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıdır. Bizim medeniyetimizde barış vardır. Ama maalesef karanlık güçlerin, çevrelerin yetiştirdiği birtakım tetikçiler yine karanlık çevrelerin senaryolarının bizatihi uygulayıcıları bazı teröristler insana karşı, insanlığa karşı suç işlemişlerdir. İşlemeye de devam ediyorlar. Biz bunları lanetle kınıyoruz. Ama hiç kimse bu terörist eylemleri, bu girişimleri İslam'la, peygamberimizle irtibatlandırmasın. Bizim dinimiz barış, hoşgörü dinidir. Dinimizle peygamberimizle ilişkilendirmek isteyen o kesimleri de nefretle kınıyorum. Türkiye terörden çok çekti. Bugün Avrupa'da terör faaliyetinde bulunanları lanetle kınadığımız gibi o ülkelerin şu anki durumunu çok iyi anlıyoruz. Çünkü bunu biz yıllarca yaşadık. O nedenle bizim buradan çağrımız şu; Ak Parti olarak, Türkiye olarak teröre karşı nasıl dimdik durmuşsak tüm Avrupa da tüm dünya da teröre karşı dimdik ayakta durmalı diye düşünüyorum. Şimdi bu ülkeler bizi çok daha iyi anlıyorlar diye düşünüyorum."


BAKAN ELVAN'DAN MEDYA PATRONUNA TEPKİ


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, partisinin Isparta’daki il kongresinin ardından gazetecilerin sorusu üzerine, Fransa'daki saldırıya yönelik dünyaca ünlü medya patronu Rupert Murdoch tarafından atılan tweet hakkında konuştu. Bu tweeti atan kişinin hastalıklı ruh haline sahip olduğunu belirten Bakan Elvan, "Basın müşavirimden yeni aldım. ‘Müslümanların çoğunluğu barışsever olabilir ama içlerinde büyüyen cihatçı kanserin farkına varıp ortadan kaldırılana dek onlar da sorumlu sayılmalıdır’ şeklinde tweet atmış. Bunu atan kişinin hastalıklı bir ruh hali olmalı diye düşünüyorum. Fransa'daki saldırıları gerçekleştiren zihniyet ne kadar tehlikeliyse bu zihniyet de o kadar tehlikelidir. İslam dini barış ve kardeşlik dinidir. Bu kişi derhal tüm İslam dünyasından, Müslümanlardan özür dilemelidir" dedi.
Mehmet ERÇAKIR- Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:57

İLGİLİ HABERLER