Gündem
  • 30.5.2013 17:39

Bakan Eroğlu, o iddiaları yanıtladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 3. köprünün adının Yavuz Sultan Selim olmasının Alevi vatandaşları rahatsız ettiği iddialarına yanıt vererek, “Yavuz Sultan Selim hepimizin gurur duyacağı büyük bir padişah. Bu bakımdan kimsenin bundan rahatsızlık duymaması gerekir diye düşünüyorum" dedi.

Açılışta Bakan Eroğlu basın mensuplarının sorularını cevapladı. Eroğlu, Taksim Gezi Parkı ile ilgili soru üzerine Taksim’de tarihi Taksim Kışlası olduğunu hatırlattı. Eroğlu, "Tarihi yad etmek için, tarihe olan saygımızdan dolayı bu eseri yapacağız. Tarihi eserin ihdasından başka bir şey değildir. Etraf tekrar yeşillenecek. Kesilen ağaçların yerine beş, on kat ağaç dikeriz. Şu anda büyük bir ağaçlandırma seferberliğimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Eroğlu, geçen yıl 100 bin adet erguvan, bu yıl 10 bin adet ıhlamur fidanı diktiklerini söyleyerek, yaklaşık 5 milyon adet değişik fidanın dikilmesi için karar aldıklarını ifade etti.

3. köprünün adının Yavuz Sultan Selim olması sebebiyle Alevi vatandaşların rahatsız olduğu iddiasına yönelik olarak Eroğlu, "Rahatsız olacak bir şey yok. Doğru bir şey değil bu. Yavuz Sultan Selim hepimizin gurur duyacağı büyük bir padişah. Bu bakımdan kimsenin bundan rahatsızlık duymaması gerekir diye düşünüyorum" dedi.

(İHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:53

İLGİLİ HABERLER