Gündem
  • 30.9.2011 00:00

BAKAN EROĞLU: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ARTIK SON ÇIRPINIŞLARIDIR!..

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Terör örgütünün son çırpınışları, bunlarla ilgili gereği yapılıyor. Sabırlı olmamız lazım" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Zonguldak ziyareti kapsamında AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, terörle mücadelede hükümetin yeni bir yapılanma içinde olduğunu, terör örgütü PKK'nın bundan rahatsız olduğunu söyledi. Eroğlu, "Yeni bir yapılanma söz konusudur. Zaten kanlı terör örgütü de bundan çok rahatsız olduğu için artık çılgın bir şekilde masum insanlara dair, araba içindeki hamile bayanlara, kız çocuklara dair ateş edip kandan beslenme yoluna girdi. Bunlarla ilgili gereği yapılıyor. Ama sabırlı olmamız lazım. Bu herhalde terör örgütü ile ilgili son çırpınışlar diye düşünüyoruz. Yılların aktardığı bir problem, inşallah bunu da çözeriz. Artık bu kanlı terör örgütüne sadece hükümetimiz değil, vatandaşımızın bütün unsurlarıyla, Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımız tavrını koymalıdır. Çünkü kanlı terör örgütü bu insanlara zarar veriyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN AYAK SESLERİ YAKIN"
Türkiye'nin gücünün önemli ölçüde büyüdüğünü ifade eden Eroğlu, "Şunu ifade edeyim, hakikaten başbakanımızın liderliğinde hükümetimiz gerçekten destan yazıyor. Nereden nereye geldik. 2002 yılı Türkiye'si ile şu anki Türkiye'yi kıyaslamak mümkün değil. Büyük borçlarımızı ödedik. IMF'ye bizden önceki her hükümet boyun eğer, bütün taleplerini şartsız imzalardı. IMF'siz devam ettik. Çin'den sonra şu anda en büyük büyüme oranını biz yakaladık. 23.5 milyar doları borcu ödedik, şu anda 4 milyar dolar borcumuz kaldı. 70 sente borcu olan Türkiye'den Merkez Bankası'nın kasaları dolu, büyük bir Türkiye, küresel bir güç, özlemini çektiğimiz Türkiye'ye Başbakanımızın dünya liderliği sayesinde ulaşacağız. Büyük hedefleri olmayan milletler, tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur. Türkiye'nin ayak sesleri yakındır. Türkiye'de yapılanları anlatacak değilim. Bir çok hizmet yapıldı. Yatırımlar o kadar hızlı gidiyor ki hatta müteahhitler bizim hızımıza yetişemiyor" ifadelerini kullandı.
Ziyaretin ardından Eroğlu, makam aracına binerek Bartın'a hareket etti.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:38

İLGİLİ HABERLER