Gündem
  • 25.1.2014 00:30

Bakan Eroğlu uyardı 'Herkes işini iyi yapsın'

Afyonkarahisar’da AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek’i ziyaret eden Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada, teşkilat olarak seçimlere var güçleriyle hazırlandıklarını çünkü 30 Mart seçimlerinin kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, bir basın mensubunun, rüşvet aldıkları iddiasıyla 2 trafik polisinin açığa alınması ve soruşturma kapsamında 12’sininde görev yerlerinin değiştirildiği iddiasıyla ilgili sorusu üzerine, “Konuyu bilmediğim için değerlendirme yapmam doğru değil. Ama şunu ifade edeyim herkes kendi işini dört dörtlük yapması lazım. Neticede memur milletin efendisi değil, milletin hizmetkarıdır. İngilizcede kelime anlamı da budur. Dolayısı ile biz memurlara yeteri kadar, hatta geçmişe göre çok daha büyük oranda maaşlarını enflasyonun üzerinde arttırdık. Dolayısıyla herkes işini dosdoğru yapması lazım. Esasen biliyorsunuz: bizimde dinimizde rüşvet alanda verende merhumdur şeklindedir. Bunun cezası hem dünyada hem ahrette vardır dolayısı ile herkesin dosdoğru çalışması lazım. Çünkü o memuriyete girmek için şuanda yüzbinlerce insan sıra bekliyor. ‘Bende devlet kapısına bir ayak atabilsem’ diye. Herhangi bir rüşvet alan yolsuzluk yapanın üzerine hükümetimiz sonuna kadar gider bunu da özellikle vurgulamak istiyorum. Biz bakanlığımızda buna çok dikkat ediyoruz” dedi.

“BİRBİRİNDEN GÜZEL ADAYLARIMIZ VAR”
Programda AK Parti ilçe adaylarının açıklanmaması konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, şunları söyledi:
“Aslında bu hafta açıklanacaktı. Ancak Başbakanımızın yurt dışı seyahatleri oldu. Dolayısıyla Başbakanımız başkanlığında bir heyet var. O heyet ince eleyip sık dokuyor. Neden? Çünkü gerçekten bütün aday adayları çok güzle insanlar. Aday adaylarımızda bir sıkıntı olsa mecburen bir tanesini yapalım derdik. Ama birbirinden güzel adaylarımız var. Hepsini seviyoruz, inanın çoğu yerde adayları seçmekte zorlanıyoruz. Her birisi apayrı bir güzellik. Bizde istiyoruz ki bu konu da gerçekten belediyecilik konusunda ehil ve katma değerle büyük hizmetlere imza atacak kişileri aday adayı yapalım. Bu hafta çalışma yapılacak. Önümüzdeki hafta da belli olacak diye tahmin ediyorum.”

“BİZ ONLARLA MUHATAP OLMAYIZ YOLUMUZA DEVAM EDERİZ”
Son olarak CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün, Afyon Jeotermal Anonim Şirketi’nde, yolsuzluk yapıldığı yönündeki iddialarıyla ilgili Bakan Eroğlu, “Biz onlarla muhatap olmayız yolumuza devam ederiz. AFJET’teki ilgili mühendis ona cevap verir. Bizim muhatabız değiliz. AFJET dediğiniz kurumu şuanda tüm Türkiye’ye örnek bir kurum. Kusura bakmasınlar” dedi.
Bakan Eroğlu, ziyaretin ardından teşkilat binasında kentteki girişimci bayanlar ile bir araya geldi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:13

İLGİLİ HABERLER