Gündem
  • 23.8.2009 01:34

BAKAN EROĞLU'DAN 3. KÖPRÜ ÖNERİSİ...

Ulaştırma Bakanlığı ile bir araya gelip çevreyi korumaya yönelik projelere imza atacaklarını ifade eden Eroğlu, doğanın tahrip edilmemesi için Ulaştırma Bakanlığı'na bazı yerlere tüneller yapılmasını önerdiğini açıkladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Başbakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Baş Müzakerecisi Egemen Bağış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve İstanbul Valisi Muammer Güler, Marmara Vakfı'nın Çemberlitaş'ta verdiği iftar yemeğinde buluştu. Duanın ardından Bakanlar ve davetliler sohbet etti.

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, iftarda, İstanbul'a yapılacak 3. köprünün güzergâhı ve doğa tahribatı ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Köprü güzergâhının belirlendiğini ifade eden Eroğlu, "Herhangi bir olumsuzluğa karşı tedbirler alındı. Yol inşaatında orman tahribatını minimuma indirecek tedbirler var. Şu anda aceleye gerek yok." dedi.

Ulaştırma Bakanlığı ile görüştüklerini belirten Eroğlu, ormanları tahrip etmeyecek bir çözüm bulma amacında olduklarını; maksatlarının ormanları tahrip etmek olmadığını dile getirdi.

Yol güzergâhlarındaki su havzalarının korunacağını kaydeden Eroğlu, "Devletin bir projesi varsa tahribatı minimuma indirilecek tedbirler alınacaktır. Ben Ulaştırma Bakanı'na doğanın tahrip edilmemesi için bazı yerlerin tüneller vasıtasıyla geçilmesini önerdim. Ulaştırma Bakanlığı buna sıcak baktı. Ulaştırma Bakanlığı ile bir araya geldiğimizde bunu detaylı konuşacağız." diye konuştu.

Dünyada ağaçlandırma çalışmalarında Türkiye'nin birinci olduğunu anlatan Eroğlu, Türkiye'de 2 milyon 300 bin hektar alanın ağaçlandırıldığını ve ağaçlandırılan alanın neredeyse Belçika'nın yüzölçümü kadar olduğunu belirtti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:35

İLGİLİ HABERLER