Gündem
  • 1.7.2009 00:00

BAKAN GÖNÜL'DEN NAMSA AÇIKLAMASI...

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi konusunda NATO Bakım ve İkmal Ajansı (NAMSA) ile görüşmelerin başlandığını belirterek, ''Görüşmeler bir ihale görüşmesi şeklinde değil, ne yapılabileceği şeklinde sürdürülüyor'' dedi.

Bakan Gönül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Gönül, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi konusunda NAMSA ile yapılan görüşmelerin hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine, ilk temasların başladığını belirtti.

Bu konuda ilk olarak bazı önceliklerin belirlenmesi gerektiğini ifade eden Gönül, Genelkurmay Başkanlığı ve ilgili bakanlıkların yanı sıra bazı kurumlarla da görüşmelerin sürdürüldüğünü anlattı. Gönül, ''Bir öncelik sırası öngörülecek ki ihalenin çerçevesi ona göre belli olsun ama bugün hem bu kurumlarla temas hem de NAMSA ile temas başlamıştır'' diye konuştu.

Bir başka soru üzerine NAMSA'nın bir ihale şirketi olmadığını ifade eden Gönül, şöyle konuştu:

''NAMSA işi bizzat yapan bir şirket değildir. Ama standartları kontrol eden bir şirkettir. Mesela Elmadağ'da yaptığımız bir tesis NAMSA'ya verilmiştir ama NAMSA bizim kendi firmalarımıza yaptırmıştır. Şimdi bizim burada aradığımız mayın temizlenme işinin yüzde 1 bile hataya tahammülü yoktur. Bu sebeple NAMSA'yı karşımızda sorumlu bir ihtisas teşkilatı olarak dikkate alıyoruz.''

Gönül, ''askerlerin sivil yargı tarafından yargılanmasına olanak tanıyan kanun değişikliğine'' ilişkin soru üzerine de, ''Bu kanun ceza kanunu biliyorsunuz. Türk Ceza Kanunu'nun 250. maddesidir. Bizim bakanlığın sevk ettiği bir kanun değildir...Bu kanunun sahibine bu soruyu sorarsınız. Adalet Bakanlığı'nın.''

Bakan Gönül, ''Adalet Bakanlığına çekincelerinizi aktaracak mısınız?'' şeklindeki soruya da , ''Savunma Sanayi İcra Komitesinde bunları görüşmedik'' yanıtını verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:33

İLGİLİ HABERLER