Gündem
  • 5.10.2005 13:06

BAKAN GÜL, ORG. ÖZKÖK'LE KONUŞMASINI DİNLEYEN GAZETECİLERE KÖPÜRDÜ...

Meclis'in açılış resepsiyonunda Abdullah Gül ile Org. Hilmi Özkök arasında çarpıcı bir diyalog geçtiği ortaya çıktı. Kriz patlamadan 24 saat önce Ankara’daki havayı yansıtan ancak Hürriyet'in yazmadığı bir olay yaşandığı ortaya çıktı. İşte sert tartışmaların yaşanmasına neden olan olay.

1 Ekim TBMM Tören Salonu. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ‘Çerçeve belgesini görmeden gitmeyeceğim’ diye rest çekmiş. Kokteylde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’le sohbet ediyorlar. Belli ki ikisi de hem Avusturya’nın direnişinden, hem de Rumların son dakika oyunundan kaygılılar.

Gül
şöyle konuşuyor:

‘Bu noktada koparıp atarsak, bir ay sonra bizi kimse hatırlamaz. Bağlarımızı koparmamamız lazım. Yalnız kalırız ve bu bir süre sonra komşularımızla ilişkilerimize de olumsuz yansır.
AB ile ilişkilerimiz, komşularımızla ilişkimizi yakından ilgilendiriyor.’

Sonra birden bazı gazetecilerin diyaloğu dinlediğini fark edip kızıyor:

‘Ayıp. Bu yaptığınız çok ayıp.
Burada baş başa konuşuyoruz.’

Bir gazeteci ‘Herkesin bulunduğu bir resepsiyonda konuşuyorsunuz, özel bir odadaki konuşmanızı dinlemiyoruz’ diye yanıtlıyor. Gül daha da kızıyor:

‘Daha da ağır konuşurum ama burada konuşmayayım.
Bu konuşmayı yazmamalısınız.’

Biz de Türkiye’nin pazarlık gücünü zayıflatmamak için yazmıyoruz.

O gece ilginç bir diyalog daha yaşanıyor. O da Özkök Paşa’yla gazeteciler arasında:

KARARI VEREN BEDELİ ÖDER

Özkök
’e ‘3 Ekim randevusu için ne diyorsunuz?’ diye soruyorlar. Özkök şöyle yanıtlıyor:

‘Benim asker olarak bir şey söylemem uygun olmaz. Bu kararı verecek olanlar bedelini ödeyecek olanlardır. Dolayısıyla bu bedeli ödemeyeceksem bu karara müdahil olmak istemem. Asker olarak görevim kanunlarla belirlenmiştir, devletin kuralları içinde bu görevimi çok iyi yaparım, bunu da basının ve halkın önünde değerlendirmem.’

Ankara son 24 saate böyle girdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER