Gündem
  • 30.5.2006 14:46

BAKAN GÜL'DEN DANIŞTAY SALDIRISINA İLİŞKİN İLGİNÇ DEĞERLENDİRME

DEVLET ARIK
ANKARA - Dışişleri Bakan ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Danıştay saldırısına ilişkin ilginç bir değerlendirme yaparak, "Keşke biri kriz geçirip de bu vahim, menfur saldırıyı böyle yapmış olsa" dedi. Gül, bazı çevrelerin saldırının arkasında bir çetenin çıkmasını istemediğini söyledi.
TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyareti sırasında yaşanan "genelge krizi"nin ardından yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Gül, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik'i bu göreve Başbakan Erdoğan'ın önerdiğini belirterek, "Sayın Başbakan'ın kişisel hiçbir sorunu yok. Benim de Meclis'ten çok iyi bir arkadaşımdır" diye konuştu. Genelgenin konsolosluğa girişi engelleyen bir şey gibi algılandığına işaret eden Erdoğan, böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Gül, böyle bir ayrımcılığa kendisinin de izin vermeyeceğini belirterek, "Hiçbir sıkıntı yok" şeklinde konuştu.
Bakan Gül, Danıştay saldırılarıyla ilgili bazı köşe yazarlarının "Başbakan Erdoğan yanıltıldı. Saldırıların arkasında çete bağlantısı olmadığı anlaşılıyor" yönündeki değerlendirmelerinin hatırlatılması üzerine de, "Öyle çıkmasını isteyenler var. Halbuki biz kimseyi suçlamayız. Mahkemeler gereğini yapacaktır. Savcı bir iddianame hazırlayacak. Orada da bir şeyler söyleyecek. Gereğini de mahkemeler yapacak. Keşke biri bir kriz geçirip de bu vahim, menfur saldırıyı böyle yapmış olsa" karşılığını verdi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER