Gündem
  • 19.2.2006 17:17

BAKAN GÜL'DEN HAMAS AÇIKLAMASI...

HASAN ESEN
ANKARA (İHA) -Gül, "Başkaları bize sorunların çözümü konusunda rol biçiyor da kendi yazarlarımız, aydınlarımız, politikacılarımız bunu anlamıyor. Biz doğru bildiğimizi yaptık. Bunu da yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Bakan Gül, AK Parti Çubuk İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Hamas'ın Türkiye ziyaretiyle ilgili eleştirilere cevap verdi. Türkiye'nin gücünün büyük olduğunu, bu gücün ABD, Japonya, Arap Dünyası ve Avrupa Dünyası'nda çok daha iyi gözüktüğünü belirten Gül, ancak bazı kişilerin bu durumdan habersiz olduğunu, bunun da tarih şuuru olmamasından kaynaklandığını söyledi. Hamas'ın Türkiye'yi ziyaretinin tüm dünyada yankı bulduğunu, ancak Türkiye'de bazı kişilerin, Türkiye'nin gücünden habersiz olmalarından dolayı farklı değerlendirmelerde bulunduğunu kaydeden Gül, İsrail, ABD ve İngiltere basınında söz konusu ziyaretin olumlu ele alındığına işaret etti. Türk Medyası'nın işin magazin tarafıyla ilgilendiğini belirten Gül, "Ne konuşulmuş, ne söylenmiş bunlara yer verilmedi. Filistin, İsrail yüzyıllardır Türk yönetimindeydi. Ben Filistin ile ilgilenmeyeceğim de kim ilgilenecek. Bu coğrafyanın, İsrail'in, Filistin'in tapuları halen bizim elimizde. Eskiden Ortadoğu'da bir problem çıktığı zaman başvurdukları yer İstanbul'du. Ben ilgilenmeyeceğim de Avrupa'nın en köşesinden gelenler mi ilgilenecek. Bu büyüklüğümüzün farkına varmamaktır" şeklinde konuştu.
Filistin seçimlerinin Arap dünyasında yapılan en düzgün seçimler olduğunu dile getiren Gül, "Nerede kan ve gözyaşı akıyorsa bunun durması lazım. İster Müslüman, ister Hıristiyan, ister Yahudi olsun bu kanın durması lazım. Bunun için biz gayret sarfediyoruz" açıklamasında bulundu.
Tüm dünyanın, Filistin seçimlerinden zaferle çıkan Hamas'a bir fırsatını bulup da söylemek istediklerinin Türkiye tarafından dile getirildiğini ve herkesin de bundan memnun olduğunu anlatan Gül, akan gözyaşının dinmesi için uğraştıklarını, bu uğraşı da vermeye devam edeceklerini kaydetti. Tarih şuuru içinde olmayanların bu ziyareti eleştirdiğini, oysa BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Başbakanı'na medeniyetler ittifakı için rol verdiğini belirten Gül, "Başkaları böyle bir rol biçiyor da kendi yazarlarımız, aydınlarımız, politikacılarımız, bunu anlayamıyor. Biz doğru bildiğimizi yaptık. Bunu da yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:58

İLGİLİ HABERLER