Gündem
  • 25.9.2013 19:55

Bakan Güler açıkladı: PKK'lılar böyle firar etmiş

İÇİŞLERİ Bakanı Muammer Güler, Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden 18 tutuklu ve hükümlünün firar etmesine ilişkin incelemelerin devam ettiğini söyledi.

Bakan Güler'in olayla ilgili açıklaması şöyle:

"Bölücü terör örgütü mensubu 18 tutuklu ve hükümlünün malesef Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden tünel kazmak suretiyle kaçtıkları tespit edilmiştir. Çok yoğun bir çalışma yapılmaktadır. Cezaevi idaresinin vardiye değişimi sırasında olay gerçekleşmiştir. Yapılan ilk incelemede, bölücü terör örgütü mensupları tarafından cezaevinin kuzeyine doğru 50 metre uzunluğunda bir tünel kazıldığı, tünelin içinde de bir aydınlatma düzeneği bulunduıüğu anlaşılmıştır. Bölge dışına kaçanlarla ilgili geniş bir çalışma yapılmaktadır. Uçaklarımız bölgeye gönderilmiştir. Böylesine bir eylemin başka destekler veya işbirliği ile gerçekleştirilebileceği düşünülmektedir. Adalet Bakanlığı tarafından geniş bir soruşturma yapılmakatadır. Yakalanmaları için her türlü gayret gösteriliyor. Böylesine organize bir hareketin mutlaka içeriden veya dışarıdan bir destekle işbirliği ile yapılması şüphesi vardır."

SORUŞTURMAYI ADALET BAKANLIĞI YÜRÜTÜYOR

İçişleri Bakanı Muammer Güler,  Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden 18 tutuklu ve hükümlünün firar etmesine ilişkin incelemelerin devam ettiğini belirterek, "Bölücü terör örgütü mensubu 18 tutuklu ve hükümlünün malesef Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden tünel kazmak suretiyle kaçtıkları tespit edilmiştir. Çok yoğun bir çalışma yapılmaktadır. Cezaevi idaresinin vardiye değişimi sırasında olay gerçekleşmiştir. Yapılan ilk incelemede, bölücü terör örgütü mensupları tarafından cezaevinin kuzeyine doğru 50 metre uzunluğunda bir tünel kazıldığı, tünelin içinde de bir aydınlatma düzeneği bulunduğu anlaşılmıştır. Bölge dışına kaçanlarla ilgili  geniş bir çalışma yapılmaktadır. Uçaklarımız bölgeye gönderilmiştir. Böylesine bir eylemin başka destekler veya işbirliği ile gerçekleştirilebileceği düşünülmektedir. Adalet Bakanlığı tarafından  geniş bir soruşturma yapılmaktadır. Yakalanmaları için her türlü gayret gösteriliyor. Böylesine organize bir hareketin mutlaka içeriden veya dışarıdan bir destekle işbirliği ile yapılması şüphesi vardır" diye konuştu.

"DHKP-C FAİLLERİ İLE İLGİLİ İŞLEM YAPILDI"

DHKP-C tarafından bugüne kadar yaptığı 11 eylemin bütün failleri ile igili işlem yapıldığını belirten Güler, "Bugüne kadar, DHKP-C'nin yaptığı 11 eylemin bütün failleri ile igili işlem yapıldı. Yurt dışına çıkanlarla ilgili 'kırmızı bülten' gibi takipler yapıldı. Kırmızı bülten demek, yerini biliyoruz demek veya eylem yapsın gidip yakalayalım gibi bir düşüncede değiliz.  Kırmızı bültenle arananları takip ediyoruz" diye konuştu.

GÜLER: DERBİ MAÇINDA OLAYLARA KARIŞANLAR CEZALANDIRILMALI

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Beşiktaş Galatasaray olaylı derbi maçı ve Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden 18 tutuklu ve hükümlünün firar etmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Derbi maçında yaşanan olaylara karışanların cezalandırılması gerektiğini belirten Güler, "Stad kameralarından 40'ın üzerinde kişi tespit edildi. 20'si gözaltına alındı. Ancak bütün görüntülerde tespitler en ince ayrıntısına kadar incelenecek. İlgililer yakalanarak adli mercilerin önüne çıkarılacaktır. Adli yönden hapis cezasının, idari para cezasının hem de müsabakadan men cezası gündemde. Sahaya girenler her üç cezaya muhataptırlar. Bu işin en iyi kontrolü için elektronik bilet uygulamasına geçilmeli.Stadlara yeteri kadar kamera konulmalı. Bunun yanı sıra müsabakaya girmeme cezası alanlar için stada yüz tanıma sitemi olan özel bir kameranın konulması caydırıcı olabilir. Kapıların ve turnikelerin fiziki emniyetleri gözden geçirilmeli" dedi.

Stadlarda emniyetin polisler tarafından yapılması gerektiğini belirten Güler, "Polisler daha önce bu görevi ücretsiz olarak yapıyordu. Özel güvenlikler ne alıyorsa, emniyet görevlilerine de düzenlenecek kanun ile bu miktarı almasını şart koşacağız. Asli görev olmayan böyle bir konuda polisimizin hizmetinden yararlanılması elbette arkadaşlarımızın bu ödemeleri almaları gerekiyor" dedi.
 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:43

İLGİLİ HABERLER