Gündem
  • 4.7.2007 16:18

BAKAN GÜLER'DEN VALİYE BAL FIRÇASI

ORDU’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler beraberinde AKP milletvekili Enver Yılmaz ile Arı Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret ederek üreticilerin sorunlarını dinledi.

 Üreticiler, Sivas Valiliği ve Zara Kaymakamlığı’nın talimatıyla Zara’da kendilerine yer verilmediği ve jandarma tarafından engellendiklerini söyleyince, Bakan Güler telefonla Sivas Valisi Veysel Dalmaz’ı aradı. Vali Dalmaz’ın olayla ilgileneceğini söylemesi üzerine sinirlenen Bakan Güler, “Sayın Vali ilgilenmenizi değil ben çözmenizi istiyorum'' dedi. Ardından da kendisine ikram edilen baldan yiyerek, “Enerji Bakanı da enerji alır'' diye espri yaptı. Güler fındık fiyatının pazartesi günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu'nda belli olacağını söyledi.


      22 Temmuz erken genel siçimi öncesi Ordu'da parti çalışmalarında bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, bugün AKP Ordu Milletvekili Enver Yılmaz’la birlikte Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret etti. Birlik Başkanı Necati Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Bakan Güler ve Yılmaz, Ordulu arıcıların sorunlarını dinledi. Üreticiler, “Sivas’ın Zara İlçesi Kaymakamı, ‘bölgemiz Ordulu gezgin arıcılara kapatılmıştır’ diye yazılı talimat çıkarmış. Biz gezgin arıcıyız. Yerleşiyoruz, jandarma tarafından çıkarılıyoruz. 1996 yılından beri Zara’ya gideriz. Böyle bir uygulamaya ilk kez tabi olduk'' diye dert yandı. Bunun üzerine önce Ordu Tarım İl Müdürü Sadi Sadıkoğlu’dan bilgi alan Bakan Güler, daha sonra Sivas Valisi Veysel Dalmaz’ı telefonla aradı. Vali Dalmaz’a gezginci arıcıların sorunlarını anlatan Bakan Güler, “ilgileniriz'' cevabı alınca sinirlendi ve “Sayın Vali, ben ilgilenmenizi değil çözmenizi istiyorum'' diyerek telefonu kapattı. Ardından kendisine ikram edilen baldan yiyen Güler, “Enerji bakanı da enerji alır'' diye espri yaptı.
     
     FINDIK İÇİN KARAR GÜNÜ PAZARTESİ
      Fındık fiyatları konusunda da bir açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, “Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısı olacak. Sayın Başbakanımız Fiskobirlik ve TMO yetkililerine görev vererek rapor hazırlamalarını istedi. Sunulacak rapor Bakanlar Kurulunda değerlendirilecek. En iyi fiyatın çıkacağına inanıyorum'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:39

İLGİLİ HABERLER