Gündem
  • 16.1.2015 22:50

Bakan Güllüce, ‘Türkiye’yi budattırmayacağız’

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Adıyaman İl Teşkilatı’nı ziyaret ederek partililere seslendi. Güllüce, 2001 yılı öncesinde Türkiye’nin ekonomik yapısından bahsederek, AK Parti ile birlikte ülkeye güneş doğduğunu kaydetti. Bakan Güllüce, Türkiye’nin 150 yıldır kendi savunma sanayisini yapamayan bir ülke konumundan dünyaya savunma silahı satan, tank yapan, helikopter yapan hale geldiğinin altını çizdi. Bakan Güllüce, “Türkiye’nin iki yakasının bir araya gelmesini istemeyen dünyada bir yerler var. Bu asırlardır devam eden bir düşüncedir. Churchill’ın söylediği bir laf vardır. Bizim için diyor ki, ‘Bunlar çok gelişirlerse dünyanın başına bela olurlar; çok fakir olurlarsa da dünyanın başına bela olurlar. Ne yapacağız? Uzadıkları zaman uzamalarına engel olmak lazım. Çok kısalırsa da hafif sulamak lazım.’
Bunun Türkiye’deki karşılığı uzarsa buda, kısalırsa sula. Türkiye şimdi onların beklediğinden fazla uzadı. O yüzden budama projeleri yapıyorlar. Ama sizin gayretleriniz, çabanız Türkiye’yi budattırmayacağız. Sizin çabanızla bu ülke budanmayacak. Ortadoğu’nun, Balkanların, Kafkasların, İslam dünyası’ın derdiyle dertlenen bu ülkenin çocukları hep bir olacağız. Hangi etnik yapıdan, hangi mezhepten, hangi görüşten olursak olalım, omuz omuza olacağız. 2015’te o sandıkların başına gittiğimiz zaman AK Parti ampulünün böğrüne basacağız, sandıkları patlatacağız. Dünyaya şöyle bir sesle haykıracağız; Türkiye ayağa kalktı budanmayacak” diye konuştu.
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, “2015 seçimine kadar durmadan daha çok çalışmamız lazım. Çünkü yeni Anayasa hazırlıyoruz. Tüm kazanımlarımızın muhafazasını istiyoruz. Çünkü milletin idaresinin tam egemen olmasını istiyoruz. Çünkü paralelle sonun kadar mücadele ediyoruz. Çünkü çözüm süreci diyoruz, barış ve kardeşlik diyoruz. İşte 2015 seçimleri bunun için çok önemlidir” dedi.
Bakan İdris Güllüce’nin partiden ayrılacağı sırada isminin Emine Kalaycı olduğu öğrenilen yaşlı bir kadın, Bakan Güllüce’den ağlayarak çamaşır makinesi istedi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:50

İLGİLİ HABERLER