Gündem
  • 12.7.2009 15:39

BAKAN GÜNAY'DAN ALPERENLER'E TEPKİ:OLAY ÇIKARANLARA HOŞGÖRÜ GÖSTERİLEMEZ

ISPARTA - Günay, AK Parti Isparta İl Kongresi çıkışında gazetecilerin Topkapı Sarayı'ndaki konser sırasında yaşananlarla ilgili soruları üzerine, "basından gördüğü kadarıyla üzüntü verici bir davranış" yaşandığını belirtti.
Emniyetin Topkapı Sarayı önündeki olayları çıkaranlarla ilgili inceleme başlattığını bildiren Bakan Günay, şöyle dedi:
"Herhangi bir kurumsal kimlik adı altında böyle bir saçma davranışı kimsenin sergileyebileceğini düşünmüyorum. Orada toplanmış olan topluluk hakkında emniyetimiz gereken incelemeleri yapıyor. Ülkenin çağdaşlık yolundaki gelişmelerini, ilerlemelerini böyle kasıtlı bir şekilde engellemeye çalışanlara Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir makamı hoşgörü göstermeyecektir."
İdil Biret ile izleyicilere yönelik fiili bir olayın olmadığını, ancak sevimsiz bir girişimde bulunulduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Günay, gece boyunca olayları yakından takip ettiğini kaydetti. Bakan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Telafisi imkansız bir noktaya gelmedik ama böyle bir girişimin olması fevkalade yakışıksızdır. İstanbul ile Avrupa Kültür Merkezi olmaya çalışıyoruz. Türkiye'yi ileriye götürmek istemeyen birtakım zavallıların bu saçma davranışlarına kimse müsaade ve müsamaha etmeyecektir."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:19

İLGİLİ HABERLER