Gündem
  • 6.7.2020 16:02

Bakan İYİ Partili Aylin Cesur'a kızdı.. Hem bir vekil hem bir kadın olarak önce edebi öğren

Burdur'da konuşan İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, skandal ifadeler kullandı ve “Attıkları temelleri çekeriz, Salda’nın kumunu tek tek alır, onların uygun yerlerine monte ederiz” dedi. Cesur'a Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan yanıt geldi. Bakan Kurum, İyi Parti Milletvekili Aylin Cesur’un Salda Gölü hakkındaki ifadelerinin sorulması üzerine, “Bizim en büyük mirasımız evlatlarımıza bırakacağımız edeptir. Ben vekilin hele de bir bayan vekilin yapmış olduğu açıklamayı esefle kınıyorum” dedi.

Akademisyenlerden, STK temsilcilerinden ve Bakanlık yöneticilerinden oluşan müteşekkil Çevre ve Tabiat Varlıkları Kurulu’nun ilk toplantısını 21 Nisan’da gerçekleştirdiklerini hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “O toplantıda çevre ve doğamıza dair fikirlerinizi dinlemiş, yapacağımız çalışmaların kararını almıştık. Değerli fikirlerinizle, gelecek nesillere daha güzel, daha temiz bir ülke bırakma yolunda çok önemli bir adım atmış olduk. İnşallah bugün yapacağımız Kovid-19 salgını ve çevremizin geleceği başlıklı istişare toplantımızda, salgın sürecinde çevremiz açısından çıkardığımız dersleri, doğamızın bize anlattıklarını ele alacağız. Ayrıca, önceki kararlarımızı gözden geçirecek, geldiğimiz aşamayı görüşecek, daha büyük adımlar atacağız” şeklinde konuştu.

“VEKİLE TAVSİYEMİZ EDEBİNİ KORUMASI VE ÇOCUKLARIMIZA ÖRNEK BİR DAVRANIŞ SERGİLEMESİDİR”

İyi Parti Milletvekili Aylin Cesur’un Salda Gölü hakkındaki ifadelerinin sorulması üzerine Bakan Kurum, “Bizim en büyük mirasımız evlatlarımıza bırakacağımız edeptir. Ben vekilin hele de bir bayan vekilin yapmış olduğu açıklamayı esefle kınıyorum. Biz Salda’yı da Türkiye’deki tüm doğal alanları da edebimiz ile koruyacağız ve gelecek nesillere bize bırakılan bu mirası koruyarak bırakacağız. Vekile tavsiyemiz edebini koruması ve çocuklarımıza örnek bir davranış sergilemesidir” ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 6.7.2020 16:04

İLGİLİ HABERLER