Gündem
  • 30.5.2006 14:38

BAKAN KOÇ HIRSIZI BULDU

HASAN KÜTÜK
İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Uşak Müze Müdürü'nün pazarlamaya çalıştığı öne sürülen Karun Hazinesi'nin en değerli parçası Kanatlı Denizatı'nın ortadan kaybolmasıyla ilgili olarak, "Hırsız evin içinde" dedi.
Türk-Amerikan İşadamları Derneği ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen "KKTC Turizm Potansiyelinin" değerlendirildiği ve "Yatırım Fırsatlarının" ele alındığı toplantı, Sait Halim Paşa Yalısı'nda gerçekleştirildi. Toplantıda, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Turizm Bakanı Derviş Kemal Deniz hazır bulundu. Toplantıda bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Türk'ü çok seviyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanıyım. Zaten bütün hükümetler bu ülkenin insanına ve bu ülkeye hizmet için gelirler" dedi.
Bakan Koç, bazı yerleri tekrar turizme açmak için gayret içinde olduklarını belirterek, "Mesela gayretin çok büyük olduğu Mersin bölgesi için, Mersin'i açıyoruz ve çok büyük alana tahsisimizi yaptık. Biz turizm meselesinde yatak kapasitelerini artırmak zorundayız. Antalya bu sene iç turizm de toparladı. Toparlanmamızın sebebi 30 bin yatak ilavesi oldu" diye konuştu.
"Türkiye Cumhuriyeti'nin Kültür Bakanı, Devlet Bakanlığımda, biz nerede bir Türk eseri varsa orda olacağız" diyen Bakan Koç, Kıbrıs'ın daha çok yanında olacaklarını belirtti. Bakan Koç, "Bunun yanında Ege'den başlayarak Akdeniz'in bütün kıyılarını kolektörlerle bağlayıp denizi kurtaracağız. Kıyıların başından sonuna kadar hangi partiden olursa olsun, maalesef bizim belediye teşkilatlarımız alt yapı hizmetlerinde gerekli özeni göstermiyorlar, hem de yatırımcıları çok görüyorlar. Kıbrıs meselesinde imkan bana nasip oldu. Mersin bölgesini turizm bölgesi ilan ettik ve tahsis ettik. Ama bir başka turizme uygun olarak Kıbrıs Mersin ilişkisini kuracak bir yapılanmaya gitmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Bakan Koç, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Uşak'ta bulunan Karun Müzesi'ndeki değiştirildiği veya kaybolduğu iddia edilen Karun Hazineleri'ndeki altın parça ilgili soru üzerine Koç, "Hırsız evin içinde" dedi.
KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Derviş Kemal Deniz ise konuşmasında Kıbrıs'ın yatırım için önemli ülke olduğunu belirterek, "Kıbrıs'ta kültür ve doğa turizminin öne çıkması gerekiyor. Bunun için de çalışmalara başladık. Yatırım çoğalması için Kıbrıs'a yatak kapasitesini yükseltilmesi gerekiyor. Türkiye'nin ve Kıbrıs'ın alt yapı çalışmaları, Kıbrıs'ta belirli bir hareket başlattı ama bu hareket yeterli değil. Biz Türkiye'deki yatırımcıların Kıbrıs'a daha çok yatırım yapmasını, daha çok ilgi göstermesini bekliyoruz. Bir çağrı yapmak istiyorum. Türkiye eğer Kıbrıs'a sahip çıkarak yatırım yaparsa turizm açısından Kıbrıs daha iyi bir duruma gelecektir" şeklinde konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER