Sağlık
  • 16.3.2020 23:59

Bakan Koca’dan Türk Tabipier Birliği’nin iftiralarına cevap!

Türk Tabibler Birliği’nin (TTB) koronavirüse ilişkin yapmış olduğu “Türkiye’deki vaka sayısı çok fazla” açıklamasına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca cevap verdi.

Her fırsatta terör destekçiliği yapan, Türkiye'nin terörü bertaraf etmek için düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na dahi karşı çıkan Türk Tabipler Birliği, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına ilişkin skandal bir açıklamada bulundu. Koronavirüsle ilgili spekülasyonlara özellikle dikkat edilmesi gereken bu dönemde, Türk Tabipler Birliği Başkanı Sinan Adıyaman ellerinde belge olmadığını fakat duyumlar aldıklarını belirterek Türkiye'de koronavirüs vaka sayısının çok daha fazla olduğunu iddia etti.

Sağlık Bakanı Koca, sağlık personeline yetecek kadar bile maske olmadığı şeklindeki açıklamalara dair şunları kaydetti:


"Bugün yapılan açıklamalar son derece talihsiz. O açıklamalarla ilgili çok şey söyleyebilirim. Bu dönemde birlik içinde vatandaşımıza mesaj verme hassasiyeti içindeyiz. Bu algıyı farklı bir noktaya çekebilecek davranışı maksatlı buluruz. O nedenle bu ana kadar ülkenin birikimine ve bu anlamda yetkin olan kimlerin önerisi varsa biz buna açık olduk. Bundan sonraki süreçte de bu böyle olur. Şeffaf davrandık. Bilim Kurulu'ndaki arkadaşlarımızın hepsi ya bir üniversitede ya da bir hastanede çalışan, bir sorun varsa bunu bize yansıtan ve çözüm geliştirme noktasında da gayret içinde olduğumuz arkadaşlarımız. Maske ve hızlı kit, hastanelerimiz ve üniversitelerimizde ücret talep etmeden yeterli miktarda olacak. Bizzat kendim, ilgili firmalarla geçen haftadan bu yana görüşerek bu konuyu netleştirdiğimizi ifade etmek isterim. Bu konuda bir telaşa kapılmayalım."
Koca, umreden gelenlere ilişkin soru üzerine, "Bulunduklar bölgede aile hekimleri ve toplum sağlığı hekimlerimizle onları yakın takibe alma, şüpheli olanları da taramadan geçirme noktasında bir yaklaşım içindeyiz." ifadelerini kullandı.

Afrin'deki Zeytindalı harekatına karşı çıkmıştı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Afrin operasyonuyla ilgili skandal bir açıklama yapmıştı. Türkiye’nin beka mücadelesi olarak gördüğü Afrin harekatına karşı yapılan açıklamada terörle mücadele savaş olarak nitelendirilmişti. PKK tarafından yapılan hiç bir eylemi terör olarak nitelendirmeyen TTB’nin açıklamasında “Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 Taha Emre Özdemir    yeniakit.com.tr 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2020 23:33

İLGİLİ HABERLER