Bakan Koca koronavirüs sonuçlarını açıkladı: 17 kişi öldü, 919 yeni vaka var

2 dk okuma
Bakan Koca koronavirüs sonuçlarını açıkladı: 17 kişi öldü, 919 yeni vaka var

Hızlı Özet

Türkiye'nin koronavirüsle ilgili vaka, ölü sayısı, iyileşen hasta sayısı gibi son rakamları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medaya hesabından açıkladı. İyileşen sayısındaki olumlu gelişmeler ise devam ediyor.






Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 27 Temmuz koronavirüs sonuçlarını açıkladı: 17 kişi öldü, 919 yeni vaka var



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Temmuz günü itibari ile son 24 saatte gerçekleşen koronavirüsle ilgili ölüm ve toplam vaka sayısını açıkladı. Sağlık Bakanı Koca, son 24 saatte 17 kişinin hayatını kaybettiğini, 919 kişiye ise koronavirüs tanısı konduğunu açıkladı. Oransal olarak en çok ve en az yoğun bakım artışı olan illeri açıklayan Bakan Koca, son 3 günde yoğun bakım hastası olmadığını kaydetti.



Türkiye'nin koronavirüsle ilgili vaka, ölü sayısı, iyileşen hasta sayısı gibi son rakamları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medaya hesabından açıkladı. İyileşen sayısındaki olumlu gelişmeler ise devam ediyor.



Türkiye'de son 24 saatte 919 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 17 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 227 bin 19, can kaybı 5 bin 630 oldu.



Son 24 saatte 982 kişinin daha iyileşmesiyle Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 210 bin 469 oldu.



Bugün 982 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı da 210 bin 469'e yükseldi. Toplam entübe hasta sayısının 392, toplam yoğun bakım hasta sayısının ise bin 263 olduğu açıklandı.





EN ÇOK VE EN AZ VAKALARIN OLDUĞU İLLER



Bakan Koca, 27 Temmuz koronavirüs tablosuna ilişkin yaptığı açıklamada, ''Test sayısı 45.000’in üstünde. Son 3 gün yoğun bakım sayısı oransal olarak en çok artan iller: İstanbul, Ankara, Konya, Gaziantep, Diyarbakır. En az artan iller: Sivas, Isparta, Muğla, Balıkesir, Bayburt. 21 ilimizde son 3 gün yoğun bakım hastamız olmadı.'' ifadelerini kullandı.



 



 




Bu haber 591 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İşte Norovirüs hakkında 15 soru ve cevap! Türkiye'de son durum...
Sağlık

İşte Norovirüs hakkında 15 soru ve cevap! Türkiye'de son durum...

Bordeaux limanında bir yolcunun ölümüyle "yüzen hapishaneye" dönen lüks gemi, Norovirüs gerçeğini dünyaya tekrar hatırlattı. Tam 28 gün boyunca dış ortamda pusuda bekleyen ve dezenfektana dahi dirençli olan bu sinsi virüs, geçmişte Türkiye'de de on binlerce kişiyi yatağa düşürmüştü.

Habervitrini11862 Görüntüleme
10 Bin Adım Anlayışı Sorgulanıyor: Metabolizmayı Ateşleyen 'Parçalı Yürüyüş' Yöntemi
Sağlık

10 Bin Adım Anlayışı Sorgulanıyor: Metabolizmayı Ateşleyen 'Parçalı Yürüyüş' Yöntemi

Fizyologlar, vücudu yoran uzun yürüyüşler yerine, eklemleri koruyarak metabolik hızı gün boyu yüksek tutan 'mikro-adım' adı verilen yeni bir formül öneriyor.

Habervitrini12481 Görüntüleme
Genç Nüfusta Kanser Artışının Sebepleri: Uzmanlar 4 Tehlikeli Günlük Alışkanlığa İşaret Etti
Sağlık

Genç Nüfusta Kanser Artışının Sebepleri: Uzmanlar 4 Tehlikeli Günlük Alışkanlığa İşaret Etti

Tıp dünyasından gelen endişe verici raporlar, 50 yaş altı bireylerde 11 kanser türünün yaygınlaştığını ortaya koyuyor. İngiltere merkezli çalışmalara göre, bu artışın arkasında her gün tekrarlanan ve zararsız görünen dört temel yaşam tarzı hatası yatıyor.

Habervitrini13483 Görüntüleme
Hantavirüs Salgını Turizm merkezi Tierra del Fuego'dan mı yayıldı
Sağlık

Hantavirüs Salgını Turizm merkezi Tierra del Fuego'dan mı yayıldı

Arjantin'in Ushuaia kenti, Hollanda bandıralı bir yolcu gemisinde ortaya çıkan hantavirüs salgınının menşei olduğu yönündeki spekülasyonları reddediyor. BBC'nin Ushuaia'dan bildirdiğine göre, yerel yetkililer iddiaları kesin bir dille yalanlarken, ulusal hükümet konuyu araştırmak üzere bölgeye bir uzman heyeti yollama kararı aldı.

Habervitrini13033 Görüntüleme