Sağlık
  • 26.11.2021 22:26

Bakan Koca'dan kritik açıklama! 5 ülke ile sınırlar kapatıldı

Bakan Koca'dan kritik açıklama! Bazı ülkelere sınırlar kapatıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "TEDBİR: Nu varyantı kaynaklı artan vakalar sebebiyle; Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’den ülkemize tüm kara, hava, deniz ve demiryolu sınır kapılarımız yoluyla bu geceden itibaren seyahat edilmesine izin verilmeyecektir." dedi.

DSÖ'den yapılan son dakika açıklamasında "Ön bulgular yeni varyantın daha yüksek bulaşma riski taşıdığı yönünde" ifadelerine yer verildi. Güney Afrika'da tespit edilen yeni varyanta Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'Omicron' adını verdi. Bu açıklama sonrası paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Koca, Nu varyantı sebebiyle, Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve'den Türkiye'ye seyahat edilmesine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Son dakika haberi... DSÖ'den yapılan son dakika açıklamasında "Ön bulgular yeni varyantın daha yüksek bulaşma riski taşıdığı yönünde" ifadelerine yer verildi.

Güney Afrika'da tespit edilen yeni varyanta Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'Omicron' adını verdi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA: 5 ÜLKEYE...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medyadan son dakika açıklaması yaparak, "TEDBİR: Nu varyantı kaynaklı artan vakalar sebebiyle; Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve'den ülkemize tüm kara, hava, deniz ve demiryolu sınır kapılarımız yoluyla bu geceden itibaren seyahat edilmesine izin verilmeyecektir." dedi.

.

Güncellenme Tarihi : 26.11.2021 21:33

İLGİLİ HABERLER