Gündem
  • 30.1.2020 16:10

Bakan Kurum duyurdu! Elazığ'daki kira fırsatçılarına kötü haber

6.8 şiddetindeki depremin yaşandığı Elazığ'daki fahiş kira artışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Tespit edilmesi halinde gerekli hukuki süreç başlatılacak" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Elazığ'da yüzde 40 hasar tespitlerini tamamladık. Hasarlı konutları, deprem riski olan konutları dönüştüreceğiz." açıklamasında bulundu.

Kira artışı ile ilgili soruya cevap veren Bakanı Kurum, "Kiralara ilişkin, valiliğimiz nezdinde başsavcılığımız araştırmasını yapıyor. Tespit edilmesi durumunda gerekli hukuku girişimi yapacaklar. Bütün Elazığ'da olmadığını düşünüyorum" dedi.

Kurum ayrıca "10-15 gün içinde etaplar halinde konteyner kentler kurulacak. Elimizde konteynerimiz, çadırımız ve gıda ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Kurum, "Bütün Elazığ'da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde hasar tespit çalışması bittiği zaman vatandaşlarımız hak sahibi olacaklar. Afet bölgesinde alınması gereken her türlü karar alınmış durumdadır. Elazığ merkez ve ilçelerimizde şuana kadar 58 yıkılan, 981 ağır hasarlı, 823 orta hasarlı binamız var" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 30.1.2020 16:11

İLGİLİ HABERLER