Gündem
  • 12.1.2014 01:08

Bakan Müezzinoğlu Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Trakya turu kapsamında '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla Tekirdağ ve çevresinde görev yapan gazetecilerle Tekirdağ Ramada Otel’de bir araya geldi. Toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili Türkan Dağolu, AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Emrah Tunca, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Koncagül, AK Parti Tekirdağ Gençlik Kolları Başkanı Atamer Örü, AK Parti il ve ilçe yöneticileri katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Bakan Müezzinoğlu, "CHP Genel Başkanı 2 gün önce, ‘Merak etmeyin daha büyük yolsuzluk dosyaları geliyor’ dedi. Kılıçdaroğlu, bu dosya hazırlayanların genel başkanı mı, şefi mi, baş organizatörü mü? Bunu acaba bir büyük elçilikte mi hazırladılar, acaba yurt dışında mı hazırladılar? Bu yolsuzluk dosyasını görüyor musunuz diyerek Şişli Belediyesinin önünde Sarıgül’e, ‘Hey Sarıgül bu yolsuzluklarla utanmıyor musun?’ derken o mavi dosya bugün onun elinde beyaz dosya oldu. Son derece de marifetli. O mavi dosyayı nasıl beyaz dosya yaptı bilemiyorum. Şimdi Sarıgül’e hırsız dedi. O gün yolsuzluk yapan, ‘Bu dosyada yolsuzluklar var’ dedi. Şimdi İstanbul'u kurtaracak Sarıgül, onun sağ tarafından onun elini kaldırdı. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı olacak” dedi.

"KASETLERLE GELDİ KASETLERLE BAŞARILI OLACAĞINI ZANNEDİYOR”
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Böyle bir anlayışla milletten yana olmayan, halktan yana olmayan, milletin ve halkın dediğini değil de kendi geldiği gibi hani kasetlerle, kasetlerle başarılı olacak ve ya dosyalarla başarılı olacaklar. Arkadaşlar bu millet ağır bedeller ödedi, bu milleti birileri çok kandırdı. Bu milleti kandırarak, aa kuşa bak, kuşa bak deyip bir yerlerimizi kesiyorlardı. Şimdi yine şuna bak diyerek yeniden hortumlamak istiyorlar. Bu millete söz vermiş bir siyasi anlayış var. Millet ne derse o olacak dedik 2011’de. Benim partim kaybetse bile milletin kazandığı ne varsa onun yanında olurum diyen bir Genel başkanımız, bir Başbakanımız, bir liderimiz var. İnşallah milletle beraberiz. Bütün bu oyunları da bozacağız” şeklinde konuştu.

"SİZ DİKTATÖRÜN NE OLDUĞUNU İYİ BİLİRSİNİZ’’
“Recep Tayyip Erdoğan’a diktatör diyorlar. Siz diktatörün ne olduğunu iyi bilirsiniz. O darbecilere destek verirken diktatörlerin kim olduğunu bilirsiniz” diyen Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
"O milletin seçtiği lideri idama götürürken diktatörlüğün ne olduğunu bilirsiniz. Recep Tayyip Erdoğan 1994’te 1 milyon 50 bin oyun hakkıyla Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Bir şiir okudu diye O diktatör anlayışta olan insanlar onu hapse gönderdi. Niye, yolsuzluk mu yapmış, usulsüzlük mü yapmış. İflas eden, yolsuzluğun su gibi aktığı, yolsuzluk su gibi aktığı için İstanbul’ un suyu kuruduğu İSKİ bugün dünya çapında kuruluş oldu. Oradaki yolsuzlukları kaldırdı. Ama sen onu hapsettin, ömür boyu siyaset yasağı koydun. Diktatörlük bu. Recep Tayyip Erdoğan ne dedi, 'Hukuk karar verdiyse boynum kıldan incedir. Ben sizin milletimin vicdanına teslim ediyorum' dedi. Recep Tayyip Erdoğan’ın sandıktan başka hiçbir yere gitmediğini 1994’ten beri Türkiye değil dünya biliyor. Siz 2008’de dava açtığınızda Başbakandı. Parti kapatma davası içinde bana oy verenler hadi bakalım sokağa dedi mi? Evet bekleyelim görelim dedi. Vicdanlara seslendi. Demokrasilerde sandığın verdiği yetkiyi kullanmaya diktatörlük diyorsanız, sandık bize hangi yetkiyi veriyorsa o yetkiyi hiç tereddüdünüz olmasın ki ne Amerika’dan korkarız, ne Almanya’dan korkarız, ne AB’den korkarız, ne de içerideki şer güçlerden veya güç ortaklardan korkarız. Bize yeter ki millet yetki versin, o yetkinin hakkını hukukunu korumakta bizim görevimizdir. Bunun millet adına, millet yetki verdiği sürece kim ne derse desin kullanmaya devam edeceğiz.”
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, toplantı sonunda gazetecilerin, ‘Çalışan Gazeteciler Gününü’ kutlayarak hediyeler verdi. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:33

İLGİLİ HABERLER