Gündem
  • 25.5.2013 01:53

Bakan Müezzinoğlu'ndan 2. meyhane açılımı

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, alkol kullanımına ilişkin düzenlemeyle ilgili olarak, “Kansere bakıldığında, sigaradan sonra en çok alkolden kaynaklandığı görülmektedir. Ayrıca uyuşturucu kullananların yüzde 98’i önce alkol alıyor. Alkolden gençlerimizi koruyabiliyorsak, otomatikman uyuşturucudan da korumuş olacağız” dedi.
Ziyaret sonrası gazetecilere bir açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu, Edirne’ye her geldiğinde Saraçlar Caddesi’nde belirli noktaların ziyaretini yaptığını belirterek, “İlk bakan olduğum günlerde geldiğimde Saraçlar Caddesi’nde bir gezi yapmıştık, bugün de yine bir boşlukta fırsatımız oldu. Hem vatandaşımıza merhaba dedik hem de esnafımızı ziyaret ettik” dedi.
Gazetecilerin “Çok sıcak karşılandınız. Alkolle ilgili bir maddenin olumlu karşılandığı görülüyor. Bakanım konuyla ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?” sorusu üzerine ise Bakan Müezzinoğlu, “Ben Edirne’ye geldiğim günden beri en çok mutlu olduğum konu, Edirneli’den asla soğuk diyebileceğim bir tavır görmedim, hep sıcak karşılandım. Her geçen gün bu sıcaklığın arttığını görüyorum ve hissediyorum. Bu da Edirne ve Trakya insanının sıcakkanlılığından kaynaklanıyor, fıtratımız da var. Onu adam yerine koyuyorsan, o da seni adam yerine koyuyor. Dolayısıyla bu anlamda her zaman gördüğümü, her geçen gün artarak bir sevgi yumağı oluştuğunu gördüm” şeklinde konuştu.
Alkol kullanımı ile ilgili düzenlemeye de değinen Bakan Müezzinoğlu, halktan, esnaftan herhangi bir tepki almadıklarını belirterek şunları kaydetti:
“Daha önceki gün alkol satışı ve reklamı ile ilgili yasal düzenleme yaptık. Bugün sabah daha düzenlemenin üzerinden 12 saat bile geçmediği halde burada yaklaşık 5, 6 tane alkol işletmecisiyle selamlaştık, hatırlarını sorduk, en ufak bir tepki almadık. Vatandaşımız şunu istiyor; her şeyin bir kuralı olmalı, düzeni olmalı, gelişigüzel olması da toplumda rahatsız olduğu bir hadisedir. Kim ne derse desin ülke insanımızın yarınlara daha güvenli, daha medeni, daha özgür, daha çağdaş yürüyebilmesi için, gençlerimizin de kötü alışkanlıklara acemi yaşlarda muhatap olmamaları için onları koruyacak, onları yarınlara kendi akıl analizleri ile karar vermeleri sürece kadar da korumamız lazım. Bazı çıkarcı kesimler buna karşı olabilir. Toplum önemlidir, gençler önemlidir, bu milletin geleceği önemlidir. Kansere bakıldığında, sigaradan sonra en çok alkolden kaynaklandığı görülmektedir. Ayrıca uyuşturucu kullananların yüzde 98’i önce alkol alıyor. Alkolden gençlerimizi koruyabiliyorsak, otomatikman uyuşturucudan da korumuş olacağız. Trafik kazaları aynı şekilde, yanlış alkol kullanımından kaynaklanan kazalar oluyor. Alkol kullananların da bize destek vereceğine inanıyorum. Çünkü biz toplumun genelini olumsuz etkileyecek bir kararı almadık, bugünden sonra da almayız. Sağlık Bakanlığı olarak üç beyazdan nasıl insanları koruyorsak ve mücadele yapıyorsak, yine sağlık açısından vatandaşlarımızı alkol tüketimi ile de öyle mücadele vereceğiz. Bizim için insanları tedavi etmekten daha önemli olan insanların hastalanmadan sağlıklı bir yaşam sürebilmeleridir. Burada toplumsal bir sahiplenmenin olduğunu Edirne gibi bir yerde zaman zaman hep öyle derler, ben bunu hiçbir zaman olumsuzluk olduğunu söylemiyorum. Bunu Trakya’da nasıl anlatacaksın diye bana çok söyleyenler oldu. İşte bugün hep beraber bunu Edirne’de gayet rahat anlattık, anlatabiliyoruz.”

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:02

İLGİLİ HABERLER