Gündem
  • 25.10.2008 00:07

BAKAN ŞAHİN: "MUHALEFET TEŞEKKÜR ETMESİNİ BİLE BİLMİYOR"

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Bizler iktidar olarak çok işler başardık. Ancak muhalefet teşekkür etmesini bile bilmiyor. Örneğin dünya siyasetini tribünlerden takip etmedik. Onun yerine dünyayla birlikte, onlarla sıkı ilişkiler kurarak çok çalıştık" dedi.
AK Parti Bayındır İlçe Kongresi'ne katılan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 8 yıllık bir parti olduğunu, bununda 6 yılını iktidarda geçirdiğini ifade ederek, "Sizler destek vermeseydiniz ne AK Parti olurdu ne de bizler. İzmir'in ilçelerinde kongrelerimizi bir bir tamamlıyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerde, göreve gelen arkadaşlarımdan, öncelikle Bayındır'ı daha sonra da İzmir Büyük Şehir Belediyesi'ni almalarını istiyorum. Bizler iktidar olarak çok işler başardık. Ancak muhalefet teşekkür etmesini bile bilmiyor. Örneğin dünya siyasetini tribünlerden takip etmedik. Onun yerine dünyayla birlikte, onlarla sıkı ilişkiler kurarak çok çalıştık. Şimdi 15 üyeli BM Güvenlik Konseyi geçici üyesiyiz. Bu çok büyük bir başarıdır. Dünya siyasetinde başarılı olamasaydık 192 ülkenin 151'nin oyunu alabilir miydik" diye konuştu.
"ÖZÜR DİLEMESİNİ DE BİLİRİZ"
AK Parti iktidarının bölgeye birçok yatırım yaptığını ve bu yatırımların da sonuna kadar takipçisi olduğunu belirten Bakan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sizlere buradan söz veriyorum, Torbalı, Tire, Bayındır ve Ödemiş'e yeni adliye sarayları yapacağız. Torbalı-Bayındır karayolu ise bölünmüş duble yol olacak. Beydağ barajını ise en kısa sürede bitireceğiz. Bunları yaparken de içinde bulunduğumuz şartları biliyoruz. Son zamanlarda dünyayı sarsan ekonomik kriz tabii ki bizleri de etkileyecek. Ancak hükümetimizin aldığı tedbirler sayesinde biz fazla etkilenmeyeceğiz. Muhalefetsiz demokrasi olamaz. Fakat karalama kampanyalarını bir yana bırakıp teşekkür etmesini de bilmeliler. Yolsuzluklarla uğraşan tek partiyiz. Yolsuzluk ve usulsüzlük yapana kim olursa olsun acımam. Zamanı geldiğinde sorumluluklarım çerçevesinde, eğer gerekiyorsa özür de dilemesini bilirim. Metris Cezaevi'nde yaşanan son gelişmelerden sonra bildiğiniz gibi müfettişlerin raporları doğrultusunda 19 personeli açığa aldım. Ölenin ailesinden de özür diledim."
Toplam 400 kayıtlı delegenin bulunduğu ancak 301 delegenin katıldığı kongrede iki liste yarıştı. Başkan adayları Veysel Başkaya ile Veysel Bakıcıol kongrede birlik mesajları vererek, "Kim kazanırsa kazansın Bayındır'da birlik ve beraberlik içinde çalışacağız" dedi.
Belediye düğün salonunda yapılan AK Parti Bayındır İlçe Kongresi'ne, Bakan Şahin'in yanı sıra İzmir milletvekilleri İsmail Katmerci, Erdal Kalkan, İl Başkanı Aydın Şengül, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Yılmaz, Bornova, Tire Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli ve Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Tire Ödemiş ilçe teşkilatları katıldı.
Kongrenin ardından Tire'yi de ziyaret eden Bakan Şahin, Hükümet Konağı önünde Kaymakam Cezmi Türk Göçer ve Tire Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli ile Belediye Bandosu tarafından törenle karşılandı. Bir süre Hükümet Konağı'nda incelemelerde bulunan Şahin, Başkan İçelli yaptığı görüşmede Tire'ye yapılacak Adliye Sarayı'nın ilçenin tarih, dokusuna uygun olacağını ve 2009 yatırım programına alınacağını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:01

İLGİLİ HABERLER