Gündem
  • 29.5.2006 07:45

BAKAN ŞAHİN NEDEN 'SÜRPRİZLERE HAZIR OLUN' DEDİĞİNİ AÇIKLADI

Şahin "Saldırı sadece türban kararı için yapılmadı. Beş kişinin tutuklanması olayın örgütlü suç olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

DANIŞTAY baskınından sonra "Sürprizlere hazır olun" diyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, dün Hürriyet’e "Sürpriz dediğim işte bu sonuçtu. Değerlendirmemde yanılmadım" dedi. Şahin, Cumhuriyet Savcısı’nın da iddianameyi bu yönde hazırlayacağını ileri sürdü.


SÜRPRİZ GERÇEKLEŞTİ

Avukat Alparslan Arslan’ın Danıştay’a gerçekleştirdiği kanlı eylemden sonra Bakan Şahin, eylemin sadece Danıştay 2. Dairesi’nin türbanla ilgili kararından kaynaklanmadığını, arkasında başka nedenler olduğunu öne sürmüştü. Bakan, böyle bir tablonun çıkacağını sadece tahmin ettiğini belirtti ve şunları söyledi:

"Bunu katil zanlısının otomobilinden çıkan kartlar ve diğer bulgulara göre söyledim. Böyle bir olayın, türban amacıyla yapılamayacağını, arkasında başka amaçlar çıkarsa sürpriz olmayacağını vurguladım. Görüldü ki söylediğim gibi bu olayın arkasında sadece türban kararı yok. O yüzden sürpriz dediğim olay, gerçekleşti. Eylemi gerçekleştiren kişinin tek başına olmadığı örgüt işi olduğu anlaşıldı. Bugüne kadar 19 kişi gözaltına alındı. Beş kişi tutuklandı. Bu da gösteriyor, beş kişinin tutuklanması da olayın örgütlü suç olduğunu ortaya koyuyor. Cumhuriyet Savcısının da iddianamesini bu yönde hazırlayacağını sanıyorum. Ben, o gün sadece ihtiyatımı paylaştım. Görüldü ki, dediğimizde de yanılmadık."

ÖNCEDEN BİLMİYORDUM

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, eylemin hemen arkasından olayın içerisinde emekli asker ya da başka kişiler olup olmadığı yolunda önceden bilgi sahibi olup olmadığı yolundaki soruya, "Önceden bildiğim birşey yoktu. Otomobilden çıkan kimlikler ve deneyimlerime dayanarak bu değerlendirmeyi yaptım. Görüldüğü gibi sürpriz gelişmeler oldu ve olayın sadece türban kararı yüzünden gerçekleştirilmediği anlaşıldı" diye yanıt verdi.

/Saygı ÖZTÜRK - HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:08

İLGİLİ HABERLER