Gündem
  • 24.10.2008 15:28

BAKAN ŞAHİN'DEN DTP'Lİ TUNCEL'E SERT CEVAP!..

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti kapatma davası sonucunun gerekçeli kararına ilişkin "Yüksek Mahkeme'nin bu kararından hepimiz birtakım dersler çıkaracağız. Partimizin yetkili organları, ilgili kişileri kararı inceleyecekler, masaya yatıracaklar. Yol haritamızda bu kararı değerlendireceğiz" dedi.
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Çeşme Altınyunus Otel'de Doç.Dr. Haluk Konuralp anısına düzenlenen '7. Türk Medeni Usul ve İcra-İflas Hukukçuları Toplantısı'na katıldı. Bakan Şahin, toplantıdan ayrılırken basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
Şahin'e, "AK Parti kapatma davasının gerekçeli kararında partinin kapatılmamasına delil olarak AB yolunda atılan adımların ve idamın kaldırılmasının gösterilmesini kendisinin nasıl değerlendirdiği" soruldu. Bunun üzerine Bakan Şahin, şunları söyledi: "Bir dava süreci sonuçlanmıştır. Türkiye yoluna devam etmektedir. Şu an işbaşında bulunan AK Parti iktidarı yoluna devam etmektedir. Ülkemiz insanı bizden hizmet beklemektedir. Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizden ülkemizin de az ya da çok etkileneceği
bu süreçte bu tür konularla meşgul değiliz. Ama yüksek mahkemenin bu kararından hepimiz birtakım sonuçlar, dersler çıkaracağız. Partimizin yetkili organları, ilgili kişileri tabii ki kararı inceleyecekler, masaya yatıracaklar ve bundan sonraki siyasi parti faaliyetleriyle ilgili yol haritamızda bu kararı değerlendireceğiz."
Şahin'e ayrıca, "Ergenekon davasında sanık avukatlarının telefonlarının dinlendiğine yönelik iddialarda bulunması üzerine dava hakimi Köksal Şengün'ün de "Hakimlerin dinlenmediğini kim iddia edebilir" şeklindeki açıklamasını nasıl değerlendirdiği soruldu. Bunun üzerine Bakan Şahin şunları söyledi: "Türkiye'de hiç kimsenin telefonları veya iletişim araçları yargı kararı olmaksızın dinlenemez. Bu konuda yasalarımız var. Yasalarımız çerçevesinde ilgili mahkemelerimizin kararıyla bu tip dinlemeler ve takipler gerçekleşir. Ergenekon isimli davayı görmekte olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanının bugün basına yansıyan açıklaması 'devlet isterse hakimini de dinler' şeklindedir. Bundan farklı sonuçlar çıkarmayalım. Nitekim bunu şu an İzmirliler de yaşıyorlar."
Ergenekon davasının şu an görülmekte olan bir dava olduğuna dikkat çeken Şahin, bu konuda açıklamada bulunmanın sağlıklı olmayacağını ifade etti. Bakan Şahin şunları söyledi: "Bakın görülmekte olan bir dava ile ilgili ben Adalet Bakanı olarak bir değerlendirmede bulunmam. Şu an görülmekte olan bir dava var. Bu davayı hep birlikte takip edeceğiz, sonucunu da hep birlikte göreceğiz. O nedenle bu davayı olumlu veya olumsuz etkileyecek anlamda ne sorulara ne cevaplara hiç tevessül etmeyelim."
DTP MİLLETVEKİLİ TUNCEL'E CEVAP
DTP Milletvekili Sebahat Tuncel'in Gebze Cezaevi'nde kadın mahkumların erkek mahkumların sopalı saldırısına uğradığı iddiaları ve bu nedenle Adalet Bakanı'nı istifaya çağırdığını içeren soruya da Bakan Şahin şöyle karşılık verdi: "Benim yerime kendisi mi gelecek Adalet Bakanı olarak? Böyle bir şey yok. Ben incelettim konuyu. Böyle erkeklerin kadınlar koğuşuna girdiği, onlara birtakım olumsuz davranışlarda bulunduğu şeklindeki iddiaların gerçekle ilgisi yok. Cezaevi Tedbirleri Genel Müdürlüğünü bu konuyla ilgili görevlendirdim. İnceleme yaptı. Kocaeli Başsavcılığı'ndan bu konuda bilgi aldım. Bu iddiaların tamamı hatalı bilgiye dayanmaktadır. Doğru değildir."
YEREL SEÇİMLERDE İDDİALIYIZ
Yerel seçimlere yönelik sorulan bir soru karşısında Bakan Şahin Türkiye'nin en güçlü partisi olarak iddialı olduklarını söyledi. Türkiye'nin her yerinde yerel seçimlerde iddialı olduklarını anlatan Şahin, "Çünkü Türkiye'nin bir il hariç 80 ilinde milletvekili çıkarmayı başarmış, Türkiye'nin en güçlü partisidir AK Parti. Tabii ki yerel seçimlerde her yerde iddialıyız" ifadelerini kullandı.
YENİ BİR İCRA İFLAS KANUNU TASLAĞI OLUŞTURMALIYIZ
Toplantıda yaptığı konuşmada ise Bakan Şahin, hukukun durağan değil sürekli hareket halinde olan bir alan olduğunu belirtti. Bakan Şahin, bu nedenle toplantının Türkiye'de hukukun gelişmesine ciddi katkı yapacağına inandığını ve bu toplantıdan faydalı yeni bilgiler çıkacağına inandığını söyledi. Toplantının yakın zamanda genç yaşta vefat eden Doç. Dr. Haluk Konuralp adına yapılmasının önemine vurgu yapan Şahin, Konuralp'ın Adalet Bakanlığı'nın çeşitli yasa taslak çalışmalarında fiilen yer aldığını ve onu bakanlığın fahri bir mensubu olarak gördüklerini ifade etti.
İcra İflas Kanunu'na ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulunan Şahin, İcra İflas Kanunu'nun yaklaşık 76 yıl önce yürürlüğe girdiğini ve bu süreçte pek çok değişiklik geçirdiğini hatırlattı. Şahin, konunun günün şartlarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek "İcra İflas Kanunu'nun tamamını gözden geçirerek taslak kanun oluşturulması çalışmalarımızı hızlandırmalıyız'' dedi.
Şahin, bakanlık olarak bu toplantıyı çok önemsediklerini, toplantıdan elde edilecek bilgilerin yeni kanun yapımı aşamasında değerlendirileceğini ve bakanlık çalışmalarına katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:02

İLGİLİ HABERLER