Ekonomi
  • 26.12.2004 00:57

BAKAN ŞENER'E SORU SORAN BAZI ÖĞRENCİLER, İFADELERİ ALINMAK ÜZERE POLİS MERKEZİNE GÖTÜRÜLDÜ

HALİL İBRAHİM VARLI
KONYA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Konya'da 'Gençlik ve Değişim' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Bir dizi etkinliğe katılmak için bugün Konya'ya gelen Bakan Şener, Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Gençlik ve Değişim' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferansı bir çok öğrenci ve AK Parti Konya milletvekillerinin de dinleyici olarak izledi.


Konferansın başında uzay hakkındaki düşüncelerini anlatan Şener, "Uzay deyince benim aklıma uçsuz bucaksız, karanlık ve soğuk geliyor. Dünya dışında akıllı yaratıklar var mı? Bence var diyenler, yok diyenler ve kararsız kalanlar da haklı. Uzayda bir yerde akıllı yaratıklar olabilir. Ama biz karşılaşmayız onu iyi biliyorum. Karşılaşma oranı yüzde sıfır" dedi.
Daha sonra iyi insanla iyi vatandaş arasındaki ayrıma değinen Bakan Şener, "İyi bir insan vardır, iyi bir de vatandaş. Örnek olarak Dallas dizisindeki 'JR' vardı. O iyi bir vatandaştı. Çünkü kanunun boşluklarından yararlanarak, hareket ederdi. Fakat 'JR' iyi bir insan değildi. İyi bir insana örnek verecek olursak, Ege'deki efeler vardır. Efelerin önemli bir kısmı iyidir, iyilik yaparlar, haksızın üstüne inerlerdi. Onlar iyi bir insandır ama iyi bir vatandaş değildirler. Çünkü kanunları çiğnerler" diye konuştu.


Sevginin kuru lafla olmayacağına da değinen Bakan Şener, "Bir şeyi seviyorsanız onu bilmelisiniz" diyerek, sözlerine şöyle devam etti:
"Herkesin görevini yaptığı toplumda sevgi vardır. Neden Türkiye'de kişi başına düşen gelir 2 bin dolar da, Amerika'da, Japonya'da ise 30-35 bin dolar? Bunu arttırmak için ne yapmamız gerekiyor? Çalışmak üretmek çaba sarf etmek. Bunca işsiz arasında mı diyeceksiniz? Bizdeki iş arama şekli de yanlış. Oturduğunuz yerden iş olsa da çalışsam demek olmaz. İşi kendiniz arayacaksınız, vasıfsız iş bulamıyorsanız, vasıf öğreneceksiniz. Arayış, yarış, üretme ve katma değerini arttırma mücadelesi göstermelisiniz. Mutlaka her zorlukta bir kolaylık vardır. Gençler kendi çevrenizle değil, Amerika'daki yaşıtlarınızla rekabet edineceksiniz. Kendinizi bilgi donanımıyla yüklemek zorundasınız. Toplumsal sorumluluklarımız, dürüst, namuslu insan olmak ve toplumsal sorumluluğumuzu bilmektir."

"SEVGİYE DAYALI BİR SİYASET ÜSLUBU BENİMSİYORUZ"
Türkiye'de siyaset üslubunda çatışma olduğunu da vurgulayan Şener, siyasetin kin ve nefrete dayalı olmaması gerektiğini, kendilerinin sevgiye dayalı bir siyaset üslubunu benimsemek için çaba harcadıklarını kaydetti.
Şener'in konuşmasının ardından söz halan bir bayan öğrenci, "Başta gençlik ve değişimle başladınız, sonunda da gençlik ve değişimle bitirdiniz ama ortalarda fuzuli şeyler söylediniz. Biz başka şeyler bekliyorduk" demesi üzerine salonda gerginlik oluştu. Öğrenciye tepki göstererek bağırmak isteyen bir kişi de AK Parti'li gençler tarafından ağzı kapatılarak salondan dışarı çıkartıldı. Bakan Şener, bayan öğrenciye kendi görüşlerini anlattıktan sonra "Sizin görüşünüze de saygı duyuyorum" dedi.


Daha sonra bir başka öğrenci de, "İslam ve uzay hakkında bilgiler verdiniz ve ben burada size soru sormak için elimi kaldırdığımda bir kişi elimi indirmemi söyledi. Ben sormak istiyorum, demokratik bir ülkede yaşıyorsak neden benim elim indirilmek isteniyor?" şeklinde konuştu. Bakan Şener, öğrenciyi, "Sonuçta sorunu sordun, ne güzel" diyerek yanıtladı.


Ortamın gerginleşmesi üzerine Şener, teşekkür ederek salondan ayrıldı. Konferans çıkışında salon kapısında bazı kişiler arasında gerginlik yaşanması dikkat çekti. Soru soran ve ortamın gerginleşmesine neden olan 4 öğrenci ise güvenlik gerekçesiyle polis tarafından salonda bir süre bekletildi. Daha sonra öğrenciler, ekip otosuyla ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:31

İLGİLİ HABERLER