Gündem
  • 12.5.2013 23:23

Bakan Şimşek: Annem sağ olsaydı...

SEÇİM Bölgesi Batman'da incelemelerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, merkeze bağlı Kösetarla köyünde anneler günü nedeniyle ziyaret ettiği 83 yaşındaki Emine Tirki'nin elini öptü. Bakan Şimşek, "Annem sağ olsaydı ona barışı müjdeleyecektim. Tüm anneler annemdir" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, köydeki taziye evinde incelemelerde bulunduktan sonra bir eve konuk olarak, 83 yaşındaki çocuk annesi Emine Tirki'nin elini öptü. Bakan Şimşek, "Annem sağ olsaydı ona barışı müjdeleyecektim. 'Memlekette anneler ağlamasın diye Başbakanımız çok önemli bir sorununu çözüyor' derdim. Anneme 'güzel şeyler oluyor' derdim. Hakikaten bunlar önemli şeyler" dedi. Kürtçe konuşan Bakan Şimşek, köydeki annelere birer demet çiçek de dağıttı.

Bakan Şimşek'in elini öpüp anneler gününü kutladığı Emine Tirki ise, çözüm sürecinden memnun olduklarını belirterek, "Bu çözüm sürecini sağlayanlardan Allah razı olsun. Artık eskisi gibi anneler gözyaşı dökmeyecek. Bu çalışmada katkısı olan herkesten memnunuz. Bu sürecin devamı tek dileğimizdir" dedi.

Köylülerin sorunlarını da dinleyen Bakan Şimşek daha sonra Batman merkeze geçti. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:23

İLGİLİ HABERLER