Gündem
  • 15.7.2019 23:34

Bakan Soylu: 5 bin 778 teröristi etkisiz hale getirdik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz 2016'dan bu yana terörle mücadelede yer alan istatistikleri açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "15 Temmuz 2016'dan itibaren tüm terör örgütlerine yönelik 324 bin 243 operasyon gerçekleştirdik.Tüm terör örgütlerine yönelik 69 bin 496 tutuklama yaptık, 5 bin 778 teröristi etkisiz hale getirdik. Bu yıl FETÖ'ye dönük 9 bin 903 operasyon yaptık. 15 Temmuz'un hesabını misliyle soruyoruz." dedi.

Bakan Soylu, Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı'nda düzenlenen yemekte, şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla bir araya geldi.

Bakan Soylu, buradaki konuşmasında, yıllardır bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya çalışanlara karşı, suçlu ve teröristle mücadele ederken şehitler verildiğini söyledi.

Türk milletinin daha önce de ihanetler gördüğünü belirten Soylu, ilk kez 15 Temmuz'da devletin üniformasını giyen, ekmeğini yiyen adam müsveddeleri tarafından devletin kalleşçe sırtından vurulduğunu, onların tasmalarını tutan sahiplerinin, ortaklarının, bütün gece kulak kabartıp kendileri açısından iyi bir haber beklediğini dile getirdi. Soylu, şöyle devam etti:

"PKK, iyi bir haber bekledi. Pensilvanya'daki ruh hastası iyi bir haber bekledi. Para verenler, aklı verenler, talimat verenler, akbaba gibi, çakal gibi kenardan seyredenler, iyi bir haber bekledi ancak çok şükür Cenab-ı Allah o geceyi onlara karanlık, 82 milyon aziz milletimize ise aydınlık kılmıştır."

Soylu, 15 Temmuz'u konuşurken kullanacakları dilin, acizlik ve hüzün dili olmadığını, azamet ve zafer dili olacağını ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 15.7.2019 23:44

İLGİLİ HABERLER