Gündem
  • 22.3.2019 14:00

Bakan Soylu duyurdu!.. Saadet Partisi listelerinde 74 HDPKK'lı var

İçişleri Bakanı Soylu, Saadet Partisi lideri Karamollaoğu'nun kendisine "laf attığını" belirterek, PKK'nın siyasi ayağı HDP ile ittifak haline girmesine ilişkin çok sert açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Denizli'nin Çivril ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak bir konuşma yaptı.

Yaptığı konuşmada Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun kendisine "laf attığını" belirten Bakan Soylu, SP liderine çok sert karşılık verdi.

"Milli Görüşü satmaya çalışan sen misin ahlaksız"

Soylu, şunları belirtti:

"Ahlaksız bir seçime doğru gidiyoruz. Ahlaksız ben miyim, PKK'lı iki tane milletvekilini TBMM'ye sokacağım diye PKK'ya Milli Görüşü satmaya çalışan sen misin ahlaksız? Kim ahlaksız? Erbakan niçin Milli Görüş verdi ismini? Milli olduğu için, bu ülkenin milli değerlerine sahip çıktığı için verdi. Şimdi siz PKK ile pazarlık yapıyorsunuz, PKK ile sözleşme imzalıyorsunuz."

"Senin öyle bir kabiliyetin yok"

"Buradan Saadet Partisi Genel Başkanına söylüyorum. 74 tane HDP'li, PKK'lıyı listelerine koydunuz. İçinde PKK'dan tutuklu olanlar var, PKK'ya haraç toplayanlar var, PKK'ya milislik, kuryelik yapanlar var. İçerisinde PKK'nın yıllarca propagandasını yaptığı için gözaltına alınanlar var. Karamollaoğlu, sen onların hiçbirisini tanımıyorsun. Senin öyle bir kabiliyetin de yok zaten. Sana listeyi Kandil verdi. Dağda olanların babalarını, kardeşlerini listeye yazdın, hepsinin kardeşlerini listeye yazdın, bu ülkede aynısını İYİ Parti yaptı, CHP yaptı."

Bakan Soylu operasyonun detaylarını açıkladı: Başka illere de sıçrayacak birçok bilgiler ele geçirdik

Denizli'de vatandaşlara hitap eden Bakan Süleyman Soylu, HDP Adana il binasına düzenlenen operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. 7 ajanda ve paraların ele geçirildiğini söyleyen Soylu, "Onun ötesinde başka illere de sıçrayacak birçok bilgiler ele geçirdik" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, aralarında Aralarında HDP İl Eş Başkanı Gülseren Turhan'ın da gözaltına alınıdığı HDP Adana il binasına düzenlenen operasyonla ilgili bomba detaylar paylaştı.

7 ajanda ve paraların ele geçirildiğini söyleyen Soylu, "Onun ötesinde başka illere de sıçrayacak birçok bilgiler ele geçirdik." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Denizli'nin Çivril ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak bir konuşma yaptı.

Soylu'nun gündeminde dün HDP Adana il binasına düzenlenen operasyon vardı. Aralarında HDP İl Eş Başkanı Gülseren Turhan'ın da bulunduğu 12 kişinin gözaltına alındığı soruşturmaya yönelik çarpıcı ayrıntılar aktaran Soylu, şunları söyledi:

"7 ajanda ve paralar ele geçirdik"

"HDP binasında bundan 3 yıl önce mahkeme kurmuşlar, çek-senetçilik yapıyorlar. Üç vatandaş geldi ihbar etti, 'Orada kozmik oda var, o kozmik odaya sadece bunların milletvekilleri giriyor.' 7 ajanda ve paralar ele geçirdik. Elektrik parasını ödeyemiyorlar, kasada para tutuyorlar. Onun ötesinde başka illere de sıçrayacak birçok bilgiler ele geçirdik."

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik açıklamalarını hatırlatan Soylu, Yavaş ve İmamoğlu'na çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

Yürekleri yetiyorsa PKK'nın temsilcilerine cevap versinler

"Suratında meymenet olmayan adam geçen gün canlı yayında konuştu, geçen gün canlı yayında konuştu, 'Ey İmamoğlu bizim oylarımızla seçileceksin, ey Mansur Yavaş bizim oylarımızla seçileceksin...' Bana cevap vermesinler, ikide bir cevap yetiştirmesinler. Yürekleri yetiyorsa PKK'nın temsilcilerine cevap versinler. İki tane koltuk için PKK'ya yamuldular."

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ne demişti?

Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2019 01:47

İLGİLİ HABERLER