Gündem
  • 11.10.2020 23:50

Bakan Soylu: Hatay'da iki gözaltı var!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'daki yangına felaketine ilişkin 2 kişinin gözaltına alındığı söyledi. Bakan Soylu, yangının terör örgütü ile bağlantılı olup olmadığına dair 'Bu konudaki tahkikatımız devam ediyor' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 9 Ekim'de Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan, Arsuz ve İskenderun ilçelerine sıçrayan orman yangınında zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

Belen ilçesindeki Fatih Mahallesi'nde, yangında zarar gören Petek Sitesi'nde gazetecilere açıklamalarda bulunan, yangının terör örgütünün tarafından çıkarılıp çıkarılmadığına dair konuşan Bakan Soylu, "Yangının çıkış nedenleriyle ilgili tahkikat devam ediyor. Tabi dünden itibaren Türkiye genelinde yangının terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği hususunda bir yaygın kanat söz konusu. Tabi bizim bu konudaki tahkikatımız devam ediyor." sözlerini kullandı.

Bakan Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"1 Ocak'tan bugüne kadar, terör örgütünün çeşitli adlar altında üstlendiği, 'Ateşin Çocukları' da dahil olmak üzere yaklaşık 850 olay var. Bu olayların 400'ü hiç yok. Hiç baki olmamış. Neden? Bunlar da bir çeşit terör propagandasıdır. Bu olayların 300'ünün tüm adli araştırmalar sonucu kontaktan, elektrikten, herhangi bir ihmalden kaynaklandığı savcılıklarımızca tespit edilmiş. Yaklaşık 90'ının soruşturması devam ediyor. 22'sinin PKK terör örgütüyle irtibatlı olabileceği konusunda hem savcılıklarımızın hem güvenlik birimlerimizin tespiti söz konusu. Bu yangının kaynaklandığı nokta da neticeye ulaştırılacaktır."

Güncellenme Tarihi : 11.10.2020 23:14

İLGİLİ HABERLER