Gündem
  • 5.3.2020 00:13

Bakan Soylu : Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmak içimden gelmedi sıkmadım

Soylu, Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında flaş açıklamalar yaptı..

ENGİN ÖZKOÇ'UN SÖZLERİNE TEPKİ

- Türkiye'nin bu tarihsel sürecine her daim karşı olanlar var. Kim olursa olsun böyle sözler söylemeye hakkı yoktur. Kalkacak bu ülkenin Cumhurbaşkanına hakaret edecek. Böyle bir hakkı yoktur. Bu tartışılıp değerlendirilemez. Kendisini izliyorum ve takip ediyorum. Siyaset içerisinde olmaması gereken bir isimdir. Bunun akılla bağdaşacak bir tarafı yoktur.

- Türkiye'nin gücünü tarihini dünyaya yansıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. Bu yüzden hedef alıyorlar. CHP gayri milli bir sonuca doğru itilmektedir. Milletin bir kesimi de bunu desteklemektedir. CHP politikası bilmiyor mu ki? Yarın İdlib'deki durumdan vazgeçersek koridorumuz terörist dolacak!

Kemal Kılıçdaroğlu çıkıp diyor ki, "İdlib'den gelecek olan insanlar eli kanlı terör örgütü üyeleridir." diye. Bu kabul edilebilir bir şey midir? Oradaki çocuklar mı, kadınlar mı eli kanlılar? Şu anda Hatay ve ilçelerde akrabalık ilişkileri olduğu insanlar orada sınır ötesinde. Esad orada bir soykırım meydana getiriyor. Avrupa buna ses çıkarmayacak. Yarın öbürgün bu Türkiye'ye gelecek. Bize diyecekler ki görmezden gelin. Bizim ordumuz ne için var. Biz ne için varız. Biz bu topraklar için mücadele ediyoruz. Biz mücadele etmezsek kim edecek. Onların derdi petrol. Milletimizin bize verdiği emaneti yerine getireceğiz. Seyredemeyiz, şehit olmak gerekiyorsa şehit oluruz. Dağdan dağa gezen biri olarak diyorum. Türkiye’yi istikrarsız bir noktaya getiriler ve herkes bakıverir. İlk kez bir fırsat yakalıyoruz. İlk kez savunma sanayiinde önemli adımlar attık. DEAŞ’la FETÖ ile PKK’yla savaşıyoruz.

İlk iki ayda Türkiye’nin aldığı göç yüzde 32 arttı. Bana gelmiyorlar Avrupa’ya gidiyorlar.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN ELİNİ SIKMAMASI

Ben bilerek yaptım. Bir gün önce Hatay'dan geldim ve Kılıçdaroğlu'nun sözlerini unutamıyorum. Böyle bir tercih hakkı kullandım. Elini sıksaydım, tabutunun altına girdiğimiz çocuklara kötü olacağını hissettim. Sıkamazdım, sıkmadım da. Kılıçdaroğlu bana hakaret etti elini sıktım. Ama burada o çocuklara elimi sıkmamayı yediremedim.

Nedir bu TV’ye çıkıp yorum yapmak. Bir ülkenin kaderi ortada orada Genelkurmay başkanlığı var TSK var giderler oraya dertlerini anlatırlar. Bu meseleleri maç anlatır gibi anlatmanın doğru olmadığın bu bakışın Türkiye’ye zarar verdiğini söylüyorum. Bundan hepimiz rahatsızız.

27 ŞUBAT GECESİ

Biz o gün güvenlik toplantısı içerisindeydik. Sabaha kadar hem güvenlik toplantısında Dışişleri Bakanımız, Milli Savunma Bakanımız, Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanımız vardı. Şehit haberleri art arda gelmeye başladı ve nasıl bir süreç işleyeceğimizi konuştuk. Cumhurbaşkanımız da diplomasi görüşmelerini yaptı. İlk etaptan sonra Bakan Akar, Hatay’a gitti.

Açıklamayı Hatay Valisi’nin yapması bizim kararımız. Çünkü bir kriz masasının içindeyiz. Bir terör olayı oluyor deniyor ki 30 kişi hayatını kaybetti vatandaşımız. Sonra deniyor ki 20 kişi, deniyor ki 15 kişi hastanede biz defalarca bunlarla karşı karşıya kaldık. Bu meseleler yerinde yönetilmelidir ve doğrusu da budur. 2 gün önce bir şehit haberi geldi. Ben sayın Cumhurbaşkanımıza 'bir şehit haberi geldi' dedim. 3 dakika sonra döndüm dedim ki 'çocuğu döndürmüşler' dedim. 'Allah'a şükür' dedi. Bu arada şu dedikodular oluyor. Tabutlar geliyor hastaneye sayıyorlar 58-60 tane tabut. '60 tane şehit var' diyorlar. Herkes bir söz söylüyor. Biz meseleyi bir taraftan kriz masasında yönetmeliyiz. Diğer taraftan da doğru bilgiyi verebilmek adına Sayın Vali ile sürekli temas halinde olduk, ne noktadayız, çocuklarımızın kaçını getirebildiniz. Bu olayda çok daha iyi halka bilgi vermek içindi. Sayın Hulusi Akar o noktada bulunduktan sonra müsaade istedi ve Hatay’a gitmek istedi. Ben Hatay'a gittiğinde de sayın Akar'la konuştum.

Biz PKK ile de mücadele halindeyiz. PKK ‘20 tane Türk askerini öldürdük’ der. Bir tane şehidimiz olsa bile hemen harekete geçilir. Bunun hastanesi var morgu var uçağı var, ailesi var, devlet töreni var. Böyle bir şey saklanamaz. Biz ciddi bir devletiz. Bu konularda bizim en ufak eksikliğimiz olamaz. Kimse şehit sayısını saklama riskini almaz.

Biz bir mücadele veriyoruz. Yasımız içimizde zaten. Bu mücadele Türkiye’nin ortaya koyduğu tarihin bir noktasında baktığımızda önemli bir kırılma noktasının olduğu bir mücadele.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Türk ve Hollanda narkotik polisinin 5 ülkede düzenlediği ortak operasyonlarda 2 ton 384 kilo eroin ele geçirildi. Narkotik birimleri çok güçlü operasyonlar yapıyor.

Güncellenme Tarihi : 5.3.2020 00:16

İLGİLİ HABERLER