Bakan Soylu'nun hareketine HDP'liler fena bozuldu

2 dk okuma
Bakan Soylu'nun hareketine HDP'liler fena bozuldu

Hızlı Özet

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığının bütçesinin görüşmelerine başlandı. AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplanan komisyonda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sunum yaptı.






TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmeleri, ‘el sıkma’ tartışması ile başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ellerini sıkmamasına HDP'liler tepki gösterdi. AK Parti ise HDP’lilerin Bakan geldiğinde ayağa kalkmayarak nezaketsizlik yaptıklarını söyledi.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığının bütçesinin görüşmelerine başlandı. AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplanan komisyonda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sunum yaptı.



Sunum öncesi salona girerken İçişleri Bakanı Soylu, HDP'lilerin bulunduğu masayı hızlıca geçti ve kimsenin elini sıkmadı.



"Meraklısı değiliz"



Soylu’nun tokalaşmamasına tepki gösteren HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "Biz Sayın Süleyman Soylu'nun elini sıkma meraklısı değiliz ancak farklı bir teamül uyguladınız Sayın Başkan. Bu teamüle siz de ön ayak oldunuz." dedi.



"Soylu'nun ayrıcalığı nedir?"



Komisyon Başkanı Elvan'a tepki gösteren Paylan, "Sayın Başkan, Sayın Süleyman Soylu'nun ayrıcalığı nedir? Bu saygısızlığının önünü almak için neler yapacaksınız? Bununla ilgili gerekli uyarıları yapmanızı rica ediyoruz." diye konuştu.



"Ayağa kalkmadınız"



AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de tartışmaya dahil olarak "Siz de ayağa kalkmadınız. Misafir geldiğinde ayağa kalkılır. Ayıptır." derken,  AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, "Nezaketsizliği önce siz başlattınız." ifadesini kullandı.



"Soylu son derece nezaket sahibidir"



Sonrasında konuşan Komisyon Başkanı Elvan, "Sayın Soylu son derece nezaket sahibi bir insandır. Hiçbir milletvekilimize karşı hiçbir saygısızlığı da söz konusu değildir. Burada elbette milletvekillerimizin elini sıktı. Her bir kardeşimiz ayağa kalktı, ellerini sıktı. Belki sizin Sayın Bakan'a karşı tavrınız bu tür bir yaklaşıma sebep olmuştur. Bu da Sayın Bakan'ın takdiridir." dedi.



"Hoş geldiniz' demeniz gerekirdi"



Bu sırada AK Parti ile HDP milletvekilleri arasında karşılıklı sataşmalar yaşandı. Yeniden araya giren Komisyon Başkanı Elvan, "Sayın Bakan, sizin tarafınıza yöneldi ve sizleri selamladı. En azından ayağa kalkıp kendisine nezaket gereği 'Hoş geldiniz.' demeniz gerekirdi." diye konuştu.




Bu haber 405 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Altılı Masa'dan Cumhur ittifakına
Gündem

Altılı Masa'dan Cumhur ittifakına

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, olası siyasi iş birliklerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı’yla ilgili soruya da yanıt veren Arıkan, herhangi bir siyasi partiyle iş birliğine ilke ve prensipler çerçevesinde yaklaşılabileceğini belirterek, “Hayatta olmaz,

Habervitrini10681 Görüntüleme
Dışişleri Bakanı Fidan, canlı yayında yanıtladı! 'Yemen'de Mekke Anlaşması devreye girebilir'
Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, canlı yayında yanıtladı! 'Yemen'de Mekke Anlaşması devreye girebilir'

Dışişleri Bakanı Fidan, canlı yayında yaptığı değerlendirmede Yemen ve Suudi Arabistan arasındaki çatışmalarda Mekke Anlaşması'nın devreye girebileceğini söyledi. Fidan, bunun özellikle 'teknik' konularda olabileceğini belirtti

Habervitrini10605 Görüntüleme
Türk hurması sıfır masrafla servet kazanıyor
Gündem

Türk hurması sıfır masrafla servet kazanıyor

Yıllardır milyonlarca dolar ödenerek yurt dışından getirilen o mucizevi ürün için Anadolu topraklarında yeni bir dönem başladı. Ne düzenli sulama istiyor ne de gübre masrafı çıkarıyor... İthalat rekorları kırılırken gözünü karartıp bu ürünü tarlasına diken çiftçiler, şimdilerde servet kazanıyor.

Habervitrini13977 Görüntüleme
ABD, İran savaşının maliyetini açıkladı..100 milyar dolara gidiyor
Gündem

ABD, İran savaşının maliyetini açıkladı..100 milyar dolara gidiyor

ABD'nin İran'a yönelik savaşında askeri harcamaların 3 Eylül itibarıyla 43,6 milyar dolara ulaştığı bildirildi. Mühimmat giderleri ise bir ay içinde 6 milyar dolardan fazla artarak 28,1 milyar dolara çıktı.

Habervitrini10157 Görüntüleme