Gündem
  • 29.6.2007 13:01

BAKAN TÜZMEN: "BİZE UZANAN ELİ DE KESERİZ, UZANAN DİLİ DE KOPARTIRIZ"

ÖMER TEMİZ
MERSİN - Bakan Tüzmen, seçim çalışmaları için geldiği Mersin'de, yerel bir televizyonda yayınlanan "Sözün Özü" programının konuğu oldu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Tüzmen, AK Parti'nin 23 Temmuz sabahı açık ara farkla tek başına iktidar olacağını ileri sürdü.
"Devlet yönetiminde risk almak gerekir, inisiyatif kullanmak gerekir" diyen Tüzmen, devlet adamının kişileri değil, prensipleri konuşması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin terör konusunda asla taviz vermeyeceğine işaret eden Tüzmen, "Bizim kaymağımızı, bizim ekmeğimizi, bizim suyumuzu içip ondan sonra bizim gırtlağımızı kesmeye çalışanların kafasını kopartmamız gerekir. Bize uzanan eli de keseriz, uzanan dili de kopartırız. Türkiye zaten terörle mücadele konusunda en ufak bir şekilde taviz vermez. Gelmiş
geçmiş bütün devlet adamlarımız da, şu anki devlet adamları da bu konuda hem fikirdir" diye konuştu.
Dokunulmazlıkların kalkmasına karşı olmadıklarını ifade eden Tüzmen, milletvekillerinde "kürsü dokunulmazlığı" olması gerektiğini vurguladı.
Milleti temsilen Meclis'e giden insanın, orada çok rahat kendisini ifade edebilmesinin sağlanması gerektiğini belirten Tüzmen, "Milletvekilinin zırhsız ve savunmasız bir şekilde orada olmaması gerekir. Sözüne güvenilebilir insanların orada olması lazım ki, gerçek milletin vekili olsun. Bütün bürokrasi, bütün kamu personeli yani herkes için bir dokunulmazlık kaldırılması kampanyası varsa, biz de ona katılırız" şeklinde konuştu.
"Serbest bölgelerde işleri sulandırdık" diyen Bakan Kürşad Tüzmen, şöyle konuştu:
"Denetimi iyi yapamadığımız için, uzman kişiler çalıştıramadığımız için birkaç tane kendini bilmezler yüzünden suistimaller yaşandı. Serbest bölgelerdeki 3 bin 600 firmanın birkaçı hata yaptı diye biz de serbest bölgeleri cezalandırdık. Serbest bölgelerde bazı aklı evvel arkadaşlar, seyisliği serbest bölgede öğrenmeye çalıştı. Bu yüzden vergi teşvikleriyle firmalar cezalandırıldı. Şimdi çifte vergilendirmeleri kaldırdık ve artık serbest bölgeler toparlanıyor."
Bakan Tüzmen, 23 Temmuz sabahı AK Parti'nin tek başına iktidar olacağını iddia ederek, yapılan birtakım çalışmaların sonucunun da tekrar geri tepeceğini ve barajı yine istikrarlı bir şekilde 2 partinin geçeceğini savundu.
Türkiye'nin kendine yakışır bir seçim geçirmesini dileyen Tüzmen, "Olgun, soğukkanlı ve toleranslı bir seçim olsun. Hangi partiden olursa olsun, bütün milletvekili adayları bu ülkeye hizmet için çalışıyoruz. Hepimiz kardeşlik, birlik beraberlik içerisinde bu ülkeye daha iyi hizmet vermek için yarışalım. Bu ülkeye daha fazla faydamız olması için birbirimizi eleştirelim, ama eleştiri yaparken işin farklı boyutlara gitmesini engelleyecek soğukkanlılığı koruyalım. Gerçekten Türklüğe yakışır, örf, adet,
gelenek ve törelere uygun şekilde saygıyı, sevgiyi bırakmayalım. Her şeyden önce adam olalım" ifadelerini kullandı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER