Gündem
  • 13.9.2013 19:04

Bakan ucuz kurtuldu

Kurum amirleri tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, Valilik girişinde ziyaretçi defterini imzaladı. Bakan Eroğlu 2’nci katta bulunan Bitlis Valiliği makamına çıkarken ayağının halıya takılması ile düşme tehlikesi geçirerek, sendeledi. Duvara tutunarak yere düşmekten son anda kurtulan Bakan Eroğlu, daha sonra Valilik Makamında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Eroğlu, burada yaptığı açıklamasında, öğlenden önce Bitlis için milat olacak önemli yatırımların temelini ve açılışlarını yaptıklarını söyledi. Eroğlu, şöyle konuştu:

"Burada su çok önemli. Özelikle su ishale hattı ve sulama kanalları ile ilgili Bakanlığımız nezdinde yapılan çalışmaların hızla devam ettiğini görüyoruz. Bunun dışında Güroymak ilçesinde geçmişte bitirdiğimiz bir gölet ile ilgili su kaçırma sorunu vardı. Biz de inat ederek burasının tamir edilerek sulama yapacak bir hale getirdiğimizi belirtmek isterim. Buraya gelirken 42 milyon TL’lik 22 müjde ile geldik. Bitlis, Bitlis olalı böylesine büyük yatırımı görmemişti. Hükümetimiz Bitlis’e çok büyük önem veriyor. Geçen yıla kadar Bitlis unutulmuş bir il olmasına rağmen son 10 yılda Bitlis’e çok büyük yatırımlar getirdik. Geçen yıl sonuna kadar Bitlis’e 3 Milyon TL’lik yatırım yaptık. Bitlis konusunda biz büyük düşünüyoruz. Sadece biz çalışmıyoruz. Bitlis balı için kurulacak olan bal ormanı sayesinde Bitlisli esnaflar sadece yazın değil kış aylarında da ballarını satacaklar. Arkadaşlarımız bugün burada güzel bir çalışma yaptılar. Özellikle Nemrut kalderasını turizme açmak istiyoruz. Bunun için bir çalışma başlattık. Burada özellikle ulaşım çok önemli. İnşallah bu sorunu da çözüp tüm dünyaya tanıtacağız. Artık Bitlis’i sadece balı ile değil, güzel, yiğit insanları ile değil, aynı zamanda özellikle turizm potansiyeli ile dünyaya tanıtmak amacındayız."

Bakan Eroğlu’nun açıklamalarının ardından Bitlis Valisi Veysel Yurdakul tarafından el yazması bir beyit yazılı tablo ile Ahlat Bastonu hediye edildi. Bakan ve beraberindekiler buradan AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Eroğlu daha sonra Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın’ı makamında ziyaret etti. Başkan Alaydın Bitlis’te göreve geldikleri günden beri yaptıkları çalışmaları anlattı. Belediyede yapılan ikramın ardından Bakan ve beraberindekiler helikopterle Muş’a hareket etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:04

İLGİLİ HABERLER