Ekonomi
  • 30.9.2011 14:39

BAKAN YAZICI: "TÜRKİYE'Yİ HİÇ KİMSE TUTAMAZ"

AHMET AKBUĞA-SONER İSTANBULLU
Erzurum'da Valilik, ETSO ve ESOB'u ziyaret eden Bakan Yazıcı, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin "Suriye Esat yönetiminin Türkiye'den giden TIR'lara kapıları kapattıkları" yönündeki sorusuna karşı Bakan Yazıcı, "Bu haberden henüz haberdar değiliz. Bu yönde bilgi edinmeye çalışıyoruz. Ona göre bir değerlendirme yapacağım" dedi.
Öte yandan, Türkiye'nin terör belasından kurtulma konusunda kararlı olduğunu belirten Bakan Yazıcı, "Terör örgütünün eylemlerini görüyorsunuz. Bazen şöyle söylüyorum. Bazen çok dehşet oluyor. Eylemden eyleme kıyaslama yaptığınız zaman hepsi kötü, ama dehşeti var onların içinde de. İnsan öldürmenin bir olayla, diğer olayla farkı olamaz. İnsan insanı nasıl öldürür? Böyle bir şey olabilir mi? Hele hele kardeşini nasıl öldürür? Aynı coğrafya, tarihi, vatanı paylaştığı insanı niçin öldürür? Sebep ne? Yapıya baktığınızda yapı çok karmaşık. İçinde çok değişik etniğe mensup teröristler var. Coğrafya zorlu bir coğrafya iç ve dış faktörler var. Ama inşallah halkımızla birlikte bu beladan da kurtulacağız. O zaman Türkiye'yi hiç kimse tutamaz. Türkiye gerçekten savaşlara sebep olan bir coğrafyada. Enerji koridorlarının geçtiği coğrafyada yıldız gibi parlıyor. Bunu hazmedemeyenler var. Hiç bir şey bizi yıldıramaz" diye konuştu.
Valilikte Vali Vekili Mehmet Gök ile görüşen Bakan Yazıcı, terörün, dili, dini ırkı olmayacağını vurguladı. "Terörü lanetliyorum" diyen Bakan Yazıcı'ya Vali Vekili Mehmet Gök, Oltu taşı tespih hediye etti.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:37

İLGİLİ HABERLER