Gündem
  • 18.5.2013 23:42

Bakan Yıldız: En ucuz doğalgaz bizde...

     Yıldız, bir otelde düzenlenen Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 11. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, büyüyen Türkiye'nin küçülen organize sanayisi ve küçülen Kayserisi olmayacağını, kentin Türkiye'deki büyümenin moderatörlüğünü yürütecek illerin başında geldiğini söyledi.
     Kayseri'nin her şeyden önce bir sanayi şehri olarak bilindiğine dikkati çeken Yıldız, bunun altında yıllara dayanan kültür birikiminin, ticaretten yetişen ve daima üretmeye dönük olan insan yapısının etkili olduğunu anlattı.
     Yıldız, "Türkiye nasıl dünyanın ortalama büyüme hızlarından daha hızlı büyüyorsa Kayseri'ye düşen görev de Türkiye'nin büyüme hızlarından daha hızlı büyümektir. Omuzlarında hissettiği sorumluluk bunu gerektiriyor. Bizim daha gayretli ve daha dinamik bir şekilde çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.
     Türkiye'nin teknolojik ürünler üretmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:
     "Türkiye'nin her bin dolarlık gayri safi yurt içi hasıla üretmek için ortaya koyduğu enerji miktarı, Japonya, ABD gibi ülkelerin sarf ettiği enerji miktarının yaklaşık iki buçuk katı kadar. Yani bizlerin daha teknolojik ürünler yapması lazım. En son yayınlanan ve güncellenen fiyatlarla beraber 27 AB üyesi ülkenin en ucuz elektrik fiyatlarının oluştuğu ilk 5 ülkedeyiz, en ucuz doğalgaz fiyatlarının olduğu birinci ülkeyiz. Enerji kaynakları açısından rekabet ettiğimiz Avrupa ile çok fazla bir farkımız yok ama ürettiğimiz mamuller açısından farkımız var. Yeni ve uç ürünler üretmek için Türkiye'de yapılamayan bir kısım ürünleri burada yapmak için mutlaka endüstriyel tasarımla alakalı bölümümüzü genişletmemiz lazım."
     Yıldız, her sektörün enerji verimliliği konusunda yapacakları olduğuna inandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Esma Aygün / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Ersin Altınsoy

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:12

İLGİLİ HABERLER