Gündem
  • 28.6.2014 23:05

Bakan Yıldız Soma'da iftarda

Maden faciasında ölen 301 işçinin yakınları ve sağ kurtulan madencilerin ilk iftarına, Enerji Bakanı Yıldız ile Aile Bakanı İslam da katıldı.

Taner Yıldız ve Ayşenur İslam, Türkiye Kömür İşletmeleri’ne bağlı Ege Linyit İşletmeleri Sosyal Tesisleri’nde verilen iftara katıldı.İftardan önce Soma Mezarlığındaki Maden Şehitliğini ziyaret eden bakanlar Taner Yıldız ve Ayşenur İslam’a, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da eşlik etti.

Mezarlık ziyaretinin ardından şehir merkezinde esnafla görüşen bakanlar, ardından Türkiye Kömür İşletmeleri’ne bağlı Ege Linyit İşletmeleri Sosyal Tesisleri’nde verilen iftara katıldı.

Kapanan madenlerin ne zaman açılacağını soran bazı madencilere yanıt veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Çelik, "Sizin sağlığınızı tehlikeye atamayız. Madenciliğin, Soma için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Burada 15 bin 500 kişi, 70 bin kişi de dolaylı olarak madenlerden ekmek yiyor" dedi.

Facianın herkesi derinden yaraladığını söyleyen Çelik, “Soma'da normal bir yaşantı olması ve o yaşantının daha da normalleşerek, iyileşerek sürmesi lazım. Bütün amacımız bu. Bunun ayrısı gayrısı yok. O yüzden her zaman yanınızdayız" dedi.

Türkiye tarihinin en büyük maden faciası

Soma'daki kömür madeninde 13 Mayıs tarihinde çıkan yangın nedeniyle 301 işçi can vermiş ve facia Türkiye'deki en çok can kaybına yol açan maden kazası olarak kayıtlara geçmişti. Faciadan sonra Türkiye'de üç günlük yas ilan edildi.

Soma Madencilik şirketine ait madende vardiya değişimi sırasında yangın çıkmış, 787 madenci toprak altında kalmıştı. Türkiye çapında protestolara yol açan faciadan sonra Soma'yı ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da protestolara hedef olmuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:48

İLGİLİ HABERLER