Gündem
  • 15.5.2011 00:36

BAKAN YILDIZ'DAN CHP LİDERİNE ÇAĞRI!..

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Kendisi daha önce çıktı ve Sağlık Bakanımızla ilgili bazı açıklamalar yaptı. Bakanımız 'belgeleri hazırladım, istediğin televizyona çıkalım' dedi ama ondan cevap gelmedi. Önce bakanımızla bir çıksın, geriye kalan düşünülür" dedi.
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aksaray'da ilk olarak Vali Orhan Alimoğlu'nu ziyaret etti. Bakan Yıldız, ziyaret sırasında bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun düello davetini sorması üzerine, "Kendisi daha önce çıktı ve Sağlık Bakanımızla ilgili bazı açıklamalar yaptı. Bakanımız 'belgeleri hazırladım, istediğin televizyona çıkalım' dedi ama ondan cevap gelmedi. Önce bakanımızla bir çıksın, geriye kalan düşünülür" dedi.
Aksaray sokaklarında vatandaşlarla sohbet eden ve onlarla hatıra fotoğrafları çektiren Bakan Yıldız, Aksaray Ulu Cami önünde 98 yaşındaki bir adamla uzun bir sohbete girdi. Yaşlı vatandaşın hanımının öldüğünü söylemesi üzerine Bakan Yıldız, "Seni evlendirelim o zaman" deyince yaşlı vatandaş, "İyi, evlendireceksiniz ama o zaman bir karı verin de evlenelim. Bakanım bizi hiç düşünmüyorsunuz. Ben hanım isterim" dedi. Bakan Yıldız da, Vali Orhan Alimoğlu ve Belediye Başkanı Nevzat Palta'dan yaşlı amcanın isteğiyle ilgilenmelerini istedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, daha sonra Ortaköy ilçesinde düzenlenen mitinge katılmak üzere bu ilçeye gitti. İlk olarak Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut Ütük'ü makamında ziyaret eden Bakan Taner Yıldız, teşkilat yetkilileriyle basına kapalı bir görüşme yaptı. Bakan Taner Yıldız, miting alanına giderken esnafları ziyaret ederek işlerinde kolaylıklar diledi. Daha sonra halka hitap eden Bakan Yıldız, "Alım gücü yükseldi. Bu lafla olmaz, bir şeyle değerlendirmem lazım. Ben bunu kivi ile muzla, avokado ile değerlendiremem. Benim bunu neyle değerlendirmem lazım; buğdayla, her eve giren, pirinç, ayçiçek yağı ile çayla, toz şekerle. 2002 yılında asgari ücret 184 lira iken, şimdi 630 TL. Rakamları bir kenara bırakalım. 2002 yılındaki asgari ücretle 194 kilogram un alıyordum, şimdi 337 kilogram un alıyorum. Demek ki benim alım gücüm yükselmiş. Yüksek maaşları saymıyorum, demek ki daha fazla un alıyorum. Pirinç 92 kilogram alıyordum, şimdi 136 kilogram alıyorum. Ayçiçek yağı 64 kilogram alıyordum
şimdi 126 kilogram alıyorum. Toz şeker 115 kilogram alıyordum, şimdi 242 kilogram alıyorum. Peki ne oldu da böyle oldu? AK Parti hükümetleri bir yerde define avcılığı yapıp altın mı buldu; bir hazine mi buldu, nasıl oldu da alım gücü yükseldi? Türkiye, bizim güzel ülkemiz, insan kaynaklarını buldu, asıl değerini buldu. Recep Tayyip Erdoğan'ı buldu" diye konuştu.
Bakan Taner Yıldız'ın konuşmasının ardından bazı vatandaşlar, bağırarak Aksaray Milletvekillerine tepki gösterdi. Daha sonra yapılan esnaf gezilerinin ardından Bakan Taner Yıldız ve AK Parti heyeti, Ortaköy ilçesinden ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 17:36

İLGİLİ HABERLER