Gündem
  • 29.8.2011 16:22

BAKAN YILDIZ'DAN ''E-MUHTIRA'' YORUMU

KAYSERİ (A.A) - Bakan Yıldız, Kayseri'de yaptırılacak sağlık kompleksi alanında yaptığı inceleme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Gazetecilerin, Genelkurmay Başkanlığının 27 Nisan tarihli açıklamasının internet sitesinden kaldırıldığını hatırlatmaları üzerine Bakan Yıldız, bu durumun Türkiye'de normalleşme sürecinin devam ettiğini gösterdiğini ifade etti.
Türkiye'nin idari, iktisadi, askeri, ekonomik alanıyla ve bütün sektörleriyle beraber normalleşme sürecinin henüz bitmediğini daha önce söylediklerini hatırlatan Yıldız, ''Tabi ki 27 Nisan e-muhtırası Türkiye'nin demokratik yaşamında önemli badirelerden bir tanesiydi. İnternet ortamında hala bulunmuş olması demokrasinin bir kamburuydu. Şu anda, bu kambur atılmış oldu. Bu, yalnızca yazıdan değil, aynı zamanda gönüllerden de çıkarılmasının işaretidir. Türkiye'de demokrasiye, birlik ve beraberliğe olan inancın hiçbir sektör, hiçbir kurum ve kuruluş bunun istisnası değildir. Türkiye normalleşmesini tamamlıyor'' diye konuştu.

-Japonya ile sürdürülen nükleer enerji çalışmaları yeni bir aşamaya geldi-

Japonya ile nükleer santral konusunda sürdürülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Yıldız, şunları söyledi:
''Japonya'da deprem ve tsunami ile beraber çok ciddi bir felaket yaşandı. Ölçülebilir 238 milyar dolarlık tahribat oluştu. Bu, bizim nükleer güç santralleri konusunda Japonya ile beraber yürüttüğümüz çalışmaları zaman olarak etkiledi. Yeni bir gelişme oldu ve Japonya'da Başbakan, genel başkanlıktan istifa etti. Bu, yakın tarihteki bir seçime kadar da başbakanlıktan ayrılacak demektir.
Japonya Hükümeti ile beraber yürüteceğimiz kararlılığın devam edip etmeyeceğiyle alakalı bir süreç içinde olduğumuzu görüyoruz. İlk aldığımız intiba ve görüşler, Japonya Hükümetinde bu kararlılığın devam edeceği yönünde. Ama yeni başbakanla ve ilgili bakan arkadaşlarımızla bunu görüşmeden bir kesinlik söyleyemem. Teknik alandaki çalışmalarımız ise devam ediyor. Kaynarsulu reaktörlerden de bu vesileyle belki de başka bir sınıfa atlamak için bir seçime gelmiş bulunuyoruz. Bu teknik konuyu önümüzdeki günler de daha da açacağız.'
Türkiye'nin Rusya'dan gaz fiyatında indirim talep etmesi konusunda müzakerelerin devam ettiğini de kaydeden Yıldız, Moskova'da yapılan ikili görüşmelerin ardından ikinci görüşmenin Türkiye'de olacağını söyledi.
Özellikle kontratı biten gaz anlaşmalarıyla alakalı, özel sektöre devretme konusundaki kararlılıklarının devam ettiğini vurgulayan Yıldız, ''6 milyar metreküp gazın özel sektör eliyle daha rekabetçi ve daha sürdürülebilir bir hizmet anlayışıyla beraber devam etmesini istiyoruz'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:28

İLGİLİ HABERLER