Gündem
  • 21.9.2013 20:52

Bakan Yılmaz : Bir ağaç için savaş çıkartılmaz

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: "Hamdolsun ki bir can kaybı olmadı. Herhangi bir şey kazanmışlar mı,yok. Kanunu ihlal edenleri mutlaka hakimin önüne çıkartabilmek lazım. Hukuk devleti budur"

SİVAS (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Emniyet Genel Müdürlüğünün ek hizmet binası ile Polisevi'ne yönelik saldırıyla ilgili olarak, "Hamdolsun ki bir can kaybı olmadı. Herhangi bir şey kazanmışlar mı, yok. Kanunu ihlal edenleri mutlaka hakimin önüne çıkartabilmek lazım. Hukuk devleti budur" dedi.

Şarkışla ilçesinde Hanımlar Evi açılış törenine katılan Bakan Yılmaz, gazetecilerin, Ankara Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ve Polisevine yönelik saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı.

Saldırılarda can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Dün akşam Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ve bir de Polisevine füzeyle saldırıda bulunuldu. Hamdolsun ki bir can kaybı olmadı. Herhangi bir şey kazanmışlar mı, yok. Kanunu ihlal edenleri mutlaka hakimin önüne çıkartabilmek lazım. Hukuk devleti budur. Eğer hakimin önüne çıkarmadan ceza verirseniz o da olmaz. Dolayısıyla da bu süreçteki aklı başında olanlar şu ana kadar muhalefetler, bu tepkiler son bulsun. Hükümetten zaten gereken mesaj verilecek veya topluma mesaj verilmiştir diye bir çağrı da gelmedi. Yapılan ne? İsteniyor ki sandıkta alamadıkları gücü, sandıktan alamadıkları desteği 'acaba sokaklardan ilave bir destek, ilave bir güç alabilir miyiz' diye gayret var. Cenabı Allah bunlara fırsat vermesin. Tek diyeceğimiz o."

- "Bu tepki, kavga için bahane ve fırsat arayan insanların olduğunu gösterir" - 

Gezi Parkı olaylarına değinen Yılmaz, "Bunlar masum talepler değil diye düşünüyorum. Bir ağaç için çevreye bu kadar zarar verilmez. Ancak öncelikle şunu da belirtelim ki tek bir insan dahi yeryüzündeki bütün ağaçlardan daha değerlidir. İncinmemesi lazım. Tek bir insanın bir damla kanı bile dünyadaki her şeyden daha değerlidir. Buradan diyoruz ki insan her şeyden değerlidir. İnsanımıza zarar gelmemesi lazım" diye konuştu.

Tepkilerin ölçülü olması gerektiğini de vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"İstanbul’daki bir ağaç için Ankara’da tepki gösterilmez. Ankara’daki bir ağaç için de Hatay’da tepki gösterilmez. Bu tepki, kavga için bahane ve fırsat arayan insanların olduğunu gösterir. Bunun bu ülkeye faydası var mı, yok. Yazık. Bu da bir insanın istemese de kanının damlamasına, can kaybına neden oluyor. O da bizim evladımız, onun da annesi, babası var. Kimisi diyor ki 'bu örnek olsun, başkaları da onun yolundan gitsin' diyor ama bizlerin ölümü kutsamamamız lazım, ölümü teşvik etmememiz lazım. Kimseye 'dağa çıkın' demememiz lazım. 'Tepkimizi demokratik çerçeveden gösterin' dememiz lazım."

Demokratik çerçevenin dışına çıkacak şekilde tepki gösterilmesinin kimseye faydası olmayacağını aktaran Yılmaz, "Ama bilin ki bu tepkiyi gösteren insanlara da yazık. Çünkü onlar da kaybediyor. Türkiye’nin imajı da kaybediyor" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER