Gündem
  • 30.8.2011 00:32

BAKAN YILMAZ GENELKURMAY'DAKİ DEĞİŞİMDEN MEMNUN

BİNGÖL (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinin güncellemesiyle ilgili yaptığı değerlendirmedi, ''Olumlu bir adım, güzel bir hadise. Türkiye'de normalleşmeyi gösteren bir hadise'' dedi.
Yılmaz daha sonra kent merkezinden Genç ilçesine geçerek, yatılı ilköğretim bölge okulu, imam hatip lisesi inşaatı, devlet hastanesi ve sentetik sahaya dönüştürülen Genç İlçe Stadı'nda incelemede bulundu.
Yılmaz, Genç İlçe Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç tarafından Belediye Parkı'nda verilen iftara katıldı.
Kalkınma Bakanı Yılmaz, burada bir gazetecinin, Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasının güncellenmesine ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi:
''27 Nisan açıklamasının kaldırılması olumlu bir adım, güzel bir hadise. Türkiye'de normalleşmeyi gösteren bir hadise. Aslında bu konudaki hükümetimizin görüşü hemen 27 Nisan ertesinde hükümet sözcümüz tarafından bildirilmişti. O tarihten sonra zaten Türkiye'deki gelişmeleri herkes görüyor. Türkiye her geçen gün daha fazla normalleşiyor, daha fazla demokratikleşiyor. Bütün kurumlarımız anayasal çerçevede görevleri neyse o görevleriyle ilgileniyorlar. Doğrusu da bu. Türkiye bugün dünyanın yükselen ülkeleri arasında. Türkiye bölgesinde örnek gösterilen ülkeler arasında. Türkiye'de 27 Nisan açıklaması gibi bir hadisenin hiçbir zaman yaşanmaması gerekiyordu. Bundan sonra böyle şeyler olmaz.''
Yılmaz, ülkenin demokrasi alanında normalleştiğini anımsatarak, ''Türk Silahlı Kuvvetlerimizin açıklamayı internet sitesinden kaldırılmasını hem normalleşme açısından hem de Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kendi görev alanına daha fazla yoğunlaşması açısından son derece olumlu bir gelişme olarak görüyorum'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:28

İLGİLİ HABERLER