Gündem
  • 29.6.2014 15:08

Bakan Zeybekci’den provokasyon uyarısı

Bakan Zeybekci ayrıca İstanbul’da bayrağı indirmek isteyen şahsı vuran polisi de kutladı.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli’de temaslarının ardından basın toplantısı düzenledi. Çamlık Ofis’teki basın toplantısına Bakan Zeybekci’nin yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan katıldı. İlk olarak Denizli’deki temasları hakkında bilgi veren Zeybekci daha sonra basın mensuplarını sorularını cevapladı.
Merkez Bankası’nın faiz indirimini yeterli bulmadığını belirten Bakan Zeybekci, ‘’ Türkiye’de faizlerden kimse memnun değil. Çünkü faiz demek yatırım yapmamak demek. İstidam yapmamak ve büyümemek demek. Ekonominin, ithalata doğru yönelmesi demek. Eğer faizler yüksekse bir memlekette, uluslar arası para piyasaları ülkedeki yüksek faizi cazip bulurlar. Türkiye’de doğru bir akım başlar ve TL’ye aşırı talep gelir. Aynı zamanda ihracatın yavaşlaması, büyümenin de yavaşlaması demektir. Bu açılardan baktığımızda faizin olabildiğince aşağıda olması gibi bir akıl ortaya çıkarıyor’’dedi.

Faizlerin düşmesiyle ilgili Merkez Bankası ile aralarında bir görüş ayrılığı olmadığını kaydeden Zeybekci, ‘’ Sadece faizlerin düşürülmesiyle ilgili oranlar ve zamanlama ile ilgili bir sıkıntı yaşıyoruz. Türkiye’nin büyümesiyle ilgili dünya piyasalarının aşağı doğru yaptığı revizyonun sığ bir değerlendirme olduğunu söylemiştik. Büyüme beklentilerini yüzde 2.4’ten yüzden 3.5’a çıkardılar. Biz inşallah yüzde 4’ün de üzerinde büyüteceğiz. Biz Merkez Bankası’nın piyasanın önüne düşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Piyasayı arkadan takip etmemeli Merkez Bankası. Piyasa Merkez Bankası’nı yönlendiriyor. Bu da bizim sabrımızı zorluyor. Biz bir an önce düşmesini istiyoruz’’ dedi.

‘BAYRAK İNDİRME OLAYI PROVOKASYON’
Diyarbakır’ın ardından İstanbul’da da yaşanan bayrak indirme olaylarını da değerlendiren Zeybekci şöyle konuştu: ‘’Türkiye’de durup dururken bir olay gündeme geliyorsa ona şüpheyle bakarım. Diyarbakır’daki meczup içeri girip o bayrağı alıp götürdü. Bayrağa yapılan saldırı milletin onuruna yapılmış demektir. Dünyadaki tüm bayraklara saygımız vardır. Bu olaylar çok farklı. O bayrağı indirten organizasyon o bayrağı indiren maşanın vurulmasını planladı. O olmadı. Bu kez diğer taraf, ‘ Vay siz bayrağı nasıl indirtirsiniz’ diye konuşmaya.’’

‘BAYRAĞA SAHİP ÇIKAN POLİSİ KUTLUYORUM’
İstanbul’da yeni bir provokasyon denemesi yapıldığını ifade eden Zeybekci, ‘’15 gün önce Güneydoğu’dan İstanbul’a gelen bu şahıs bir anda coşarak bayrağa saldırıyor. Orada slogan da atıyor. Arkasında çok farklı planlar var. Orada o bayrağı savunan polisi kutluyorum. Keşke olmasaydı ama bu şekilde etkisiz hale getirdiği için kutluyorum. Ülkenin yüzde 99’unun bayrakla sıkıntısı olmadığını düşünüyoruz. Şehitlerimizin emaneti olan bayrakla problemi olanlarla mücadelemiz devam edecek. Ülke olarak uyanık olmamız lazım. Bu oyunlar tekrar edilmeye devam edecek. Bu oyunlara gelmemeliyiz’’dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:47

İLGİLİ HABERLER