Yaşam
  • 30.10.2021 09:47

Bakana hakaret eden Öykü Serter'in 2.5 yıl hapsi istendi

Öykü Serter hakkında flaş gelişme! Ünlü sunucunun skandal sözlerinin ardından…

Akdeniz ve Ege'de yazın yaşanan yangın felaketi sırasında sosyal medya üzerinden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yönelik 'sümsük' ifadeleriyle hakaret içerikli sözler sarf eden ünlü sunucu Öykü Serter hakkında dava açıldı. İfadesinde Pakdemirli'ye yönelik paylaşımı eleştiri amacıyla yaptığını öne süren ünlü sunucunun 2.5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Yaz aylarında Akdeniz'i etkisi altına alan orman yangınlarında her türlü imkanıyla orman yangınlarıyla mücadele eden ekiplere, pek çok kişi tarafından provokatif paylaşımlarda bulunulmuştu. Bunlardan bir tanesi de ünlü sunucu Öykü Serter'di. Ünlü sunucu Öykü Serter hakkında, sosyal medya üzerinden Tarım ve Orman Bakanına hakaret içerikli sözler sarf ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

Ünü sunucu Öykü Serter, 2 Ağustos günü sosyal medya üzerinden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye hitaben bir mesaj paylaştı. Mesajda, "Alınacak paralara uçak kiralıyor; THK uçaklarını çürütüyor, bir de ağzını yaya yaya yalan söylüyor filonun kralı bizde diye... Şimdi de belediyelerin sorumluluğu dedi çekildi iyi mi? Sen ne demeye koltuk işgal ediyorsun o zaman? İstifa et, git artistliğini evinde yap sümsük!" sözlerini kullandı.

AMACI HAKARET DEĞİLMİŞ

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, ünlü sunucunun paylaşımı sonrası olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulundu. İhbar sonrası başlatılan soruşturmada Öykü Serter'in ifadesine başvuruldu. Serter, suça konu paylaşımı yapan sosyal medya hesabının kendisine ait olduğunu ve paylaşımı kendisinin yaptığını, amacının hakaret olmadığını, orman yangınları sırasında sorumlulara seslendiğini, paylaşımı eleştiri amacıyla yaptığını ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, suçlamayı kabul etmedi.

2.5 YIL İSTENDİ

Savcılık Serter hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı. Savcılık, ünlü sunucunun kamu görevlisi olan bakan Pakdemirli'nin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikteki sözlerle sosyal medya üzerinden aleni şekilde hakaret ettiği ileri sürülerek dava açtı. 2.5 yıla kadar hapsi istenen Serter, Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Güncellenme Tarihi : 31.10.2021 01:50

İLGİLİ HABERLER